Papa Benedict s-a rugat pentru depăşirea crizei constituţionale

Papa Benedict al XVI-lea, episcop al Romei şi şef al statului Vatican, s-a rugat pentru bunăstarea cetăţenilor din Republica Moldova, indiferent de ţara în care aceştia se află, dar şi pentru rezolvarea problemelor interne ale Republicii Moldova, în special, pentru depăşirea crizei constituţionale.

Declaraţia a fost făcută de preşedintele interimar, Mihai Ghimpu, care a avut ieri o întrevedere cu Papa Benedict al XVI-lea. „Numai cu credinţă în Dumnezeu putem face lucruri importante şi frumoase. Împreună cu Papa ne-am rugat pentru bunăstarea cetăţenilor din Republica Moldova, indiferent de ţara în care aceştia se află, dar şi pentru rezolvarea problemelor interne ale Republicii Moldova, în special depăşirea crizei constituţionale. Numai cu credinţă în Dumnezeu putem face lucruri importante şi frumoase”, a menţionat Ghimpu.

„Mă simt mai puternic, mai plin de forţă şi energie”, a declarat Ghimpu după încheierea întrevederii. „Am simţit căldura şi binecuvântarea Domnului şi nu mă pot împăca cu gândul că părăsesc Vaticanul. Vaticanul împreună cu Papa de la Roma adună creştinii în jurul credinţei”, a mai spus oficialul moldovean.

Potrivit lui Mihai Ghimpu, rolul bisericii devine şi mai important în momentul în care „sunt situaţii când politicienii nu pot rezolva anumite probleme sensibile, atunci poate interveni biserica pentru a le soluţiona”. În opinia preşedintelui interimar, în Republica Moldova, după instalarea regimului democratic, Biserica Catolică are toată susţinerea autorităţilor şi catolicii din Republica Moldova convieţuiesc armonios cu celelalte confesiuni religioase.

La sfârşitul întrevederii, preşedintele interimar a adresat Papei de la Roma invitaţia oficială de a vizita Republica Moldova.

Vitalie Hadei