Pantofii Cenuşăresei

centralIngredientele unei afaceri de succes după designerul Cristina Maxim

Încălţăminte şi vestimentaţie de varietate largă de modele şi culori, pentru diferite vârste, ne oferă designerul Cristina Maxim. Împreună cu o echipă de entuziaşti, tânăra dezvoltă o afacere cu dedicaţie şi pasiune. Nu au inventat nimic nou, însă, în fiecare zi, pleacă de la ei fericiţi mai mulţi clienţi. Este energică, plină de viaţă şi mereu zâmbitoare, cum o ştiu încă din liceu. Cristina îşi manifesta de atunci abilităţile de lider şi dragostea faţă de frumos. Viitorul designer s-a născut la Balatina, Glodeni, a absolvit Academia de Studii Economice din Chişinău, iar acum studiază la Universitatea „Spiru Haret” din Braşov.

Adoră călătoriile, însă cel mai mult îi place munca pe care o face în fiecare zi la atelierul său. „Am început cu o idee care a prins, vreau să cred că nu ne vom opri aici. Toate lucrurile bune şi frumoase sunt făcute cu greu, dar nimic nu este imposibil. Trebuie să ştii exact ce vrei să faci, unde vrei să ajungi şi să fii pregătit să munceşti 150% pentru asta”, îşi prezintă Cristina motto-ul. Coase încălţăminte şi haine la comandă, lucrează cu piele naturală şi o gamă largă de materiale. „Noi venim cu idei şi sugestii, dar, până la urmă, clientul este cel care alege”, spune designerul.

pantofi maxim

Nu au fost lăsaţi fără atenţie nici bărbaţii

Acum doi ani, Cristina şi-a adunat toate schițele într-o mapă şi a început să coase încălţăminte. Mai întâi, a fost o pereche de sandale, după care au urmat zeci de perechi de încălţăminte pentru toate gusturile şi buzunarele. Nu au fost lăsaţi fără atenţie nici bărbaţii. De ceva timp, atelierul Cristinei confecţionează pantofi şi pentru ei. „Avem mai puţine modele pentru bărbaţi. Clienţii noştri sunt bărbaţi eleganţi, care au grijă de aspectul lor fizic şi de calitatea încălţămintei pe care o poartă”, menţionează creatoarea. În opinia ei, încălţămintea este purtată de o persoană aproximativ 10–12 ore pe zi şi, în acest caz, nu mai poate fi numită accesoriu, ea devine element de bază al vestimentaţiei.

Prima colecţie de haine, prezentată la Bucureşti

În această vară, a lansat prima colecţie de haine pentru femei în cadrul unui eveniment organizat la Bucureşti. Colecţia conţine 12 articole de vară: rochii, bluze, pantaloni, fuste. „Până acum, am confecţionat diverse articole vestimentare pentru anumite cliente, toate fiind unice, exclusive şi, de obicei, create după bunul lor plac. Vom continua să coasem haine la comandă, în special haine pentru oameni de afaceri: costume, rochii, sacouri, paltoane etc. Avem colecţii noi în fiecare sezon”, ne spune Cristina.

O pereche de pantofi pornește de la 1500 de lei, iar cizmele depășesc sume de 2000 sau 3000 de lei. Prețul este calculat în funcție de manoperă, timp și efortul depus.

pantofi b, maxim„Poţi deschide o afacere şi o poţi menţine”

Pentru sezonul rece, Cristina, împreună cu echipa sa, confecţionează în egală măsură pantofi, botine şi cizme. După aspect, comoditatea este unul dintre elementele-cheie. Confortul este primul lucru pe care îl va simţi clientul. Având deja o experienţă în domeniu, tânăra creatoare ne spune că există dificultăţi în orice domeniu: „Republica Moldova trece printr-o perioadă de dezvoltare şi, odată cu ea, putem creşte şi noi. Îi sfătuiesc pe tinerii care vor să înceapă o afacere să se informeze bine şi să folosească toate instrumentele pe care le au la dispoziţie. Să ceară sfaturi şi ajutor, fără să le fie frică de faptul că cineva ar putea să le fure ideea”, adaugă Cristina Maxim.