Panama Papers: Danemarca cumpără informaţiile scurse despre contribuabilii săi

guvernul danemarca

Guvernul danez a negociat sprijinul pentru această afacere controversată cu partidele parlamentare. Foto: theguardian.com

Danemarca este primul stat din lume care cumpără informaţiile firmei de avocaţi Mossack Fonseca (Panama Papers) şi intenţionează să investigheze dacă 500–600 de cetăţeni danezi, care folosesc offshore-urile, ar fi comis evaziuni fiscale, scrie theguardian.com.

Ministrul Finanţelor din Danemarca, Karsten Lauritzen, a declarat că va plăti 9 milioane de coroane pentru informaţie, ce provine de la firma panameză de avocatură Mossack Fonseca. Oficialul danez a afirmat că o sursă anonimă a abordat Guvernul Danez în decursul verii.

„Sursa a trimis iniţial un set de documente pe care guvernul le-a verificat. După verificare, s-a constatat că sunt autentice. Informaţiile sunt foarte utile. Noi suntem datori faţă de contribuabilii care îşi achită datoriile cu credinţă”, a declarat Lauritzen, admiţând că a fost iniţial „foarte circumspect”. El a adăugat: „Materialul conţine informaţie relevantă şi valabilă despre câteva sute de contribuabili danezi”.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)