Palmaresul primelor 18 ediţii ale Cupei Mondiale

Brazilia domină palmaresul celor 18 ediţii ale Cupei Mondiale, cu cinci victorii (1958, 1962, 1970, 1994, 2002), înainte de ediţia a 19-a, organizată în Africa de Sud, în perioada 11 iunie – 11 iulie.

În total, şapte ţări au câştigat deja competiţia, care a debutat în 1930, în Uruguay. Italia (1934, 1938, 1982, 2006) a câştigat de patru ori şi devansează Germania, victorioasă în trei rânduri (1954, 1974, 1990). Argentina (1978, 1986) şi Uruguay (1930, 1950) au câştigat de două ori, Anglia (1966) şi Franţa (1998) câte o dată. Toate aceste câştigătoare vor fi prezente la Cupa Mondială din Africa de Sud.
Palmaresul:
1930: Uruguay
1934: Italia
1938: Italia
1950: Uruguay
1954: Germania (Republica Federală Germană)
1958: Brazilia
1962: Brazilia
1966: Anglia
1970: Brazilia
1974: Germania (Republica Federală Germană)
1978: Argentina
1982: Italia
1986: Argentina
1990: Germania (Republica Federală Germană)
1994: Brazilia
1998: Franţa
2002: Brazilia
2006: Italia.