Pâinea de secară scade colesterolul

Specialiştii în nutriţie spun că secara este o sursă sigură de fibre care oferă zilnic organismului uman 18 la sută din necesarul de nutrienţi. Potrivit nutriţioniştilor, consumul de pâine de secară la fiecare masă va induce senzaţia de saţietate rapid. Astfel, persoanele care aleg acest tip de pâine nu vor mai simţi nevoia să consume în exces alimente de cele mai multe ori nesănătoase.

Medicament natural

Prin conţinutul bogat în magneziu, secreţia de insulină a organismului va fi diminuată, tocmai de aceea secara poate fi considerată medicamentul natural pentru persoanele care suferă de diabet. Mai mult, specialiştii completează că un consum regulat de secară reduce cu 30 la sută riscul apariţiei acestei boli, în special în cazul persoanelor supraponderale, predispuse diabetului. În acelaşi timp, pâinea de secară are capacitatea de a normaliza valoarea glicemiei, iar fibrele conţinute împiedică formarea toxinelor la nivelul colonului, iar astfel digestia va fi îmbunătăţită considerabil.

Alimentul perfect

Specialiştii recomandă o masă de secară sub formă de pâine sau cereale de şase ori pe săptămână pentru normalizarea colesterolului, a glicemiei şi evitarea problemelor cardiovasculare. Mai mult, este alimentul perfect pentru femeile cu o vârstă înaintată sau bătrâni, pentru că reduce riscul apariţiei infarctului. Pentru adolescenţi, secara este ideală pentru a urma o cură de slăbire, pentru că favorizează o bună digestie, iar senzaţia de saţietate se va instala rapid. Potrivit nutriţioniştilor, fibrele şi mineralele din secară se mai găsesc şi în nuci, roşii, castraveţi, mere, pere şi păstăi.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)