Păcatul unui sac de ceapă

Povara remuşcărilor unui furt comis în vară au urmărit-o pe o femeie până în postul mare. Aşa cum i-a fost ruşine să-şi ceară iertare de la persoanele păgubite, le-a scris o scrisoare, prin care se pocăieşte de ceea ce-a făcut.

Agricultorii Nina şi Serghei Uritu, din satul Ustia, raionul Dubăsari, au rămas foarte surprinşi de mesajul unei scrisori pe care au primit-o la începutul acestui post. De când şi-au deschis întreprinderea le este foarte greu să găsească lucrători,însă furturilor nu le pot ţine piept. Aşa cum făptaşilor le pare rău numai dacă au fost depistaţi, remuşcările exprimate în scrisoare i-au uimit, dar şi amuzat.

„Doamne, iertaţi-mă că am furat! Se vede că mintea mea era atunci condusă de vrăjmaş. De aceea, în numele Domnului, vă rog să mă iertaţi! A trecut demult de atunci, însă nu pot uita. Când voi merge la Sfânta Împărtăşanie, vreau să merg curată, fără păcate. Iertaţi-mă dacă puteţi!”. Femeia le mai scrie că ceapa pe care le-a furat-o a dat-o de pomana lor.

Aşa cum făptaşa semnează scrisoarea cu numele Maria, proprietarii cepei îi transmit că o iartă, dar totuşi vor s-o ştie care Marie e, ca să nu păcătuiască şi ei gândindu-se la toate Mariile din sat. Totodată, îi transmit că poate veni la primăvară o zi „la sapă”, ca să mănânce un an ceapă.

Nadea Roşcovanu

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)