OSCE, ţinta unui atac informatic; Le Monde: Serviciile secrete arată cu degetul spre ruşi

Un „important” atac informatic a afectat în această toamnă serverele Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), punând în pericol „confidenţialitatea” reţelei sale, a anunţat miercuri organizaţia, citată de AFP. „OSCE şi-a dat seama la începutul lui octombrie de un incident important de securitate informatică, care viza compromiterea reţelei informatice interne şi punând în pericol protecţia să”, a declarat Mersiha Causevici, o purtătoare de cuvânt a organizaţiei cu sediul al Viena, confirmând o informaţie publicată de cotidianul francez „Le Monde”.

Atacul nu a întrerupt însă funcţionarea reţelei, a precizat ea, fără a oferi detalii legate de pagubele provocate. Potrivit „Le Monde”, un serviciu occidental de informaţii atribuie atacul grupului de hackeri ruşi APT28, cunoscut şi ca Sofacy, Pawn Storm, Tsar team sau Fancy Bears.

Purtătorul de cuvânt al OSCE nu a comentat informaţia. OSCE, o instanţa de dialog Est-Vest datând din Războiul Rece, asigura din 2014 o misiune de observare în conflictul din Ucraina. Rusia este în centrul acuzaţiilor americane de atacuri cibernetice care au perturbat campania electorală americană. Aceste atacuri îngrijorează acum şi Berlinul, care a afirmat că se urmăreşte perturbarea jocului politic la alegerile parlamentare germane din 2017.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)