„Organele de urmările penală, folosite pe larg pentru răzbunare pe avocaţii incomozi şi intimidarea liderilor opoziţiei”

„Organele de urmările penală, folosite pe larg pentru răzbunare pe avocaţii incomozi şi intimidarea liderilor opoziţiei; Regimul odios sfidează nu doar bunul simţ, dar şi legea”

Organele de urmărire penală sunt folosite pentru răzbunare, iar finul şi complicele lui Plahotniuc la multe crime promovează în Parlament legi antipopulare şi banditeşti. Declaraţiile au fost făcute de reprezentanţii PPDA, în cadrul unei conferinţe de presă. Fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi, consideră că nu se poate vorbi actualmente despre stat de drept în Republica Moldova, întrucât acesta lipseşte cu desăvârşire.

„Situaţia care s-a format în organele de drept din R. Moldova este mai gravă decât a fost în timpurile sovietice, suntem martori la faptul că organele de urmările penală sunt folosite pe larg pentru răzbunare pe avocaţii incomozi, pentru intimidarea liderilor opoziţiei. Existenţa statului de drept nu doar că este pusă sub semnul întrebării, nu putem vorbi despre existenţa statului de drept în R. Moldova”, a spus Pavlovschi.

În Republica Moldova asistăm la un dezmăţ fără precedent, subliniază Andrei Năstase, accentuând că pe lângă miliardele care vor trebui să fi achitate de cetăţeni, moldovenilor le vor fi puse în cârcă alte miliarde pe care cei de la guvernare acum le fură. „Uitaţi-vă cu câtă rapiditate adoptă regimul lui Plahotniuc legile, un proiect introdus pe agendă pe 5 decembrie a fost votat în prima lectură, mâine ne vom pomeni cu legea votată, o lege antipopulară, o lege banditească, pentru că este făcută obscur, promovată de finul şi complicele lui Plahotniuc la foarte multe crime. Asistăm la un dezmăţ fără precedent, care ne va costa, pe lângă cele 20 de milioane, care trebuie să le restituie părinţii şi copii noştri, vom avea de plătit şi alte miliarde pe care această guvernare le fură”, a opinat Năstase.

În plus, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr critică modul în care a fost numit procurorul general, subliniind că regimul odios sfidează nu doar bunul-simţ, ci şi legea. „Modul în care a fost desemnat acest procuror general este unul de-a dreptul sfidător. Acest ins care a fost desemnat procuror a făcut parte din Consiliul Superior al Procurorilor, legea presupune că un membru al consiliului nu poate fi procuror general. În aceste condiţii, dacă legea îţi interzice expres, cum poţi să-l numeşti? Acest regim odios sfidează nu doar bunul simţ, dar şi legea pe care tot el a adoptat-o de curând”, susţine preşedintele PPDA.

 • Maria Furtună

  Daca arestul judecatorilor implicati in spalarile de bani de catre Platon, retinerea politistilor corupti si a altor functionari publici, reprezinta pentru voi organe penale folosite in scopuri personale? Daca da, atunci eu sustin ca aceasata sa continuie.

 • alex kooper

  AVOCATI INCOMOZI? Care, nu cumva Ursachi care ARE OMORURI DIN MIINELE SALE PROPRII? Eu nu intelegcare avocati care au supt din spalariile de bani?

 • Dracon

  Nu cred ca intr-un stat unde legea nu e lege, e posibil ca sa fie retinut un premier implicat in furtul miliardului, raiderul nr.1 in CSI, si vamesii care luau mita ca sa-i pregateasca atcatul lunar pentru Filat.

 • Sandu Miron

  Ce nu este drept? Judecatorii ce au fost retinuti pentru spalari de bani, politia ce lua mita, vamesii corupti, procurorii corupti, examinatori corupti. Eu vreau sa inteleg logica lui Nastase ce vede el rau in ceea ca se curata sistemul de putregaiul ramas inca din urma lui Filat.

  • Elena Burlacu

   In opinia celor de la Jurnal, Domnica Manole, judecatoarea care nustiu de unde are 11 masini si care a incalcat Constitutia, nu trebuia trasa la raspundere?

 • Gerald Butler

  Bai voi chiar sunteti fantastici 😀 Ma uit la voi si imi dau seama ca degradarea se sfarseste la Jurnal 😀 Cum drq sa pupi atata in fund? Sa lauzi un impotent politic care doar a promis si toate initiativele lui au iesit invers pentru tara? Atit presedintele ales de popor, Dodon, un kkt ddar nu presedinte, si un procuror general ales de presedinte..