„Organele de urmările penală, folosite pe larg pentru răzbunare pe avocaţii incomozi şi intimidarea liderilor opoziţiei”

„Organele de urmările penală, folosite pe larg pentru răzbunare pe avocaţii incomozi şi intimidarea liderilor opoziţiei; Regimul odios sfidează nu doar bunul simţ, dar şi legea”

Organele de urmărire penală sunt folosite pentru răzbunare, iar finul şi complicele lui Plahotniuc la multe crime promovează în Parlament legi antipopulare şi banditeşti. Declaraţiile au fost făcute de reprezentanţii PPDA, în cadrul unei conferinţe de presă. Fostul judecător la CEDO, Stanislav Pavlovschi, consideră că nu se poate vorbi actualmente despre stat de drept în Republica Moldova, întrucât acesta lipseşte cu desăvârşire.

„Situaţia care s-a format în organele de drept din R. Moldova este mai gravă decât a fost în timpurile sovietice, suntem martori la faptul că organele de urmările penală sunt folosite pe larg pentru răzbunare pe avocaţii incomozi, pentru intimidarea liderilor opoziţiei. Existenţa statului de drept nu doar că este pusă sub semnul întrebării, nu putem vorbi despre existenţa statului de drept în R. Moldova”, a spus Pavlovschi.

În Republica Moldova asistăm la un dezmăţ fără precedent, subliniază Andrei Năstase, accentuând că pe lângă miliardele care vor trebui să fi achitate de cetăţeni, moldovenilor le vor fi puse în cârcă alte miliarde pe care cei de la guvernare acum le fură. „Uitaţi-vă cu câtă rapiditate adoptă regimul lui Plahotniuc legile, un proiect introdus pe agendă pe 5 decembrie a fost votat în prima lectură, mâine ne vom pomeni cu legea votată, o lege antipopulară, o lege banditească, pentru că este făcută obscur, promovată de finul şi complicele lui Plahotniuc la foarte multe crime. Asistăm la un dezmăţ fără precedent, care ne va costa, pe lângă cele 20 de milioane, care trebuie să le restituie părinţii şi copii noştri, vom avea de plătit şi alte miliarde pe care această guvernare le fură”, a opinat Năstase.

În plus, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr critică modul în care a fost numit procurorul general, subliniind că regimul odios sfidează nu doar bunul-simţ, ci şi legea. „Modul în care a fost desemnat acest procuror general este unul de-a dreptul sfidător. Acest ins care a fost desemnat procuror a făcut parte din Consiliul Superior al Procurorilor, legea presupune că un membru al consiliului nu poate fi procuror general. În aceste condiţii, dacă legea îţi interzice expres, cum poţi să-l numeşti? Acest regim odios sfidează nu doar bunul simţ, dar şi legea pe care tot el a adoptat-o de curând”, susţine preşedintele PPDA.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)