Organele de drept se interesează de banii lui Oleg Voronin

CCCEC s-a luat de capul lui Oleg Voronin. Fiul fostului preşedinte moldovean a fost citat pentru miercurea aceasta la Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei (CCCEC) pentru a da explicaţii privind tranzacţiile în proporţii deosebit de mari, efectuate pe parcursul ultimilor doi ani de pe contul lui personal.
Oleg Voronin, însă, nu s-a prezentat la Centru, anunţând telefonic ofiţerul care investighează cazul său că nu se poate prezenta acum pentru că nu se află în ţară. Totodată, Voronin a dat asigurări că în momentul revenirii în republică se va prezenta neapărat la CCCEC.
Menţionăm că Centrul investighează banii cheltuiţi de Oleg Voronin de pe cardul său în anii 2008-2009. În această perioadă, fiul fostului preşedinte a cheltuit pentru diverse servicii şi cumpărături făcute peste hotare circa 67 de milioane de lei.
Centrul susţine că deocamdată lui Oleg Voronin nu îi sunt înaintate învinuiri, iar explicaţiile care urmează a-i fi cerute reprezintă o procedură obişnuită, scopul căreia este stabilirea originii banilor şi naturii veniturilor, inclusiv dacă acestea nu au provenit din acţiuni infracţionale.
Interesul CCCEC faţă de cheltuielile lui Oleg Voronin este alimentat de faptul că în declaraţiile pe venituri pe care le-a depus fiul lui Vladimir Voronin la Inspectoratul Fiscal se atestă venituri mai mici decât cheltuielile făcute.