Ordinea apariţiei în scenă nu contează

Eurovision // Adriana Voloşenco:Piesa cu numărul 13 este o provocare”

Cei 25 de finalişti ai Eurovisionului sunt prinşi în ultimele pregătiri, pentru unii contează showul, pentru alţii ordinea apariţiei pe scenă. Vă prezentăm părerile celor trei finalişti, care vor cânta în marea finală sub numerele 1, 13 şi 25, adică aflaţi ce înseamnă pentru ei să fie primul, ultimul şi să cânte al 13-lea.

Adriana Voloşenco va evolua în marea finală cu numărul 13. Dacă unora acest număr le poartă ghinion, Adriana ne spune că nu este superstiţioasă, ba dimportivă, zice că această cifră îi poartă noroc. “Cu doi ani în urmă, am participat într-un proiect tot cu numărul 13 şi am ieşit în finală pe locul 3. Pentru mine, piesa cu numărul 13 este o provocare”, spune interpreta, iar titlul „I can win the game” („Pot să câştig jocul”) e chiar o provocare.

Natan: “A fi primul înseamnă a fi memorizat de urechea proaspătă a spectatorului

Interpretul Eugen Doibani sau Natan, după numele său scenic, spune că a avut emoţii foarte mari când a extras fişa cu numărul „1”. „Am simţit o complexitate enormă de emoţii – de la exuberanţă până la disperare, dar după ceva timp şi discuţii am conştientizat că de fapt situaţia oferă mai multe plusuri decât minusuri. Evoluând primul, nu am nevoie să culeg emoţiile tuturor participanţilor, apar firesc, şi nu inundat de gânduri fără sens. A fi primul înseamnă a fi memorizat de urechea proaspătă a spectatorului, care încă nu s-a plictisit sau nu s-a dezorientat de unele evoluări care nu i-au plăcut. Cât priveşte showul, nu voi face ceva sofisticat şi scump pentru că e, în primul rând, un concurs al pieselor. În cazul meu, va fi vorba de o metamorfoză pe marginea laitmotivului „Adam şi Eva” bazat pe pantomimă. Anticipat, le mulţumesc tuturor celor ce vor cheltui nişte bani ca să voteze pentru mine. Nu cerşesc, ci mulţumesc”, subliniază interpretul.

Dana Marchitan: “Când am extras numărul 25, m-am bucurat

Dana Marchitan, care cântă ultima în finală, nu se arată deloc deranjată de acest lucru, ci dimpotrivă, se bucură. “Este foarte bine, deoarece publicul îi reţine mai bine pe cei care cântă ultimii. Când am extras numărul 25, m-am bucurat, deoarece ascultătorul la ultima piesă este mai relaxat, are timp să reflecteze ca să-l aleagă pe cel mai bun. Totuşi, în primii ani de participare, când eram mereu printre primii şapte, am avut emoţii foarte puternice. Oricum, într-un concurs contează showul, interpretarea live. Cât despre numărul 25, orice cifră ce conţine numărul 5 este un număr norocos pentru mine. Iar dacă adunăm 2 cu 5, este egal cu 7, iar numărul şapte este unul dumnezeiesc, de asta cred că îmi va purta noroc”, ne spune Dana Marchitan.

Carolina CHIRILESCU

The following two tabs change content below.
Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Carolina Chirilescu

Ultimele articole de Carolina Chirilescu (vezi toate)