Orange vă invită în Orașul basmelor!

În 2012 Fundația Orange Moldova a realizat zece proiecte de amploare în urma cărora au beneficiat direct peste 10000 de persoane

În perioada 20 decembrie 201213 ianuarie 2013, compania Orange Moldova organizează în scuarul Arcului de Triumf un orășel al Crăciunului. Chișinăuenii și oaspeții capitalei au ocazia viziteze orășelul de poveste între orele 10:00 și 22:00 pentru a trăi adevărata atmosferă de sărbătoare.

Bogdan CIOBANU

A devenit deja o tradiție pentru compania Orange Moldova să amenajeze cu ocazia sărbătorilor de iarnă un orășel de Crăciun autentic chiar în inima capitalei unde vizitatorii vor întâlni cete de colindători și urători, se vor bucura de atmosfera creată de micul târg de Crăciun și de multitudinea de ghirlande luminoase. În orășelul improvizat, vizitatorii pot savura vin fiert, cafea, ceai și ciocolată fierbinte, plăcinte calde și dulciuri tradiționale pentru sărbătorile de iarnă.

Atmosfera adevărată a sărbătorilor de iarnă

În orășelul improvizat, cei mai mici îl vor întâlni pe Moș Crăciun căruia vor avea ocazia să-i împărtășească dorințele, să-l tragă de barbă, dar și să se fotografieze cu blândul moș. Aici copiii sunt liberi să recite și să cânte pe scenă. În preajmă am întâlnit mai multe familii cu copii care au venit la deschiderea feericului orășel. Cei mici și cei mari au dansat și au pozat cu Moș Crăciun pe fundalul copacilor parcă ciopliți din gheață, al animalelor din poveste – urși polari, reni fermecați din Laponia –  și al falnicului brad împodobit cu luminițe și ghirlande pestrițe. Orășelul este cel mai ademenitor loc din centrul capitalei datorită multitudinii de luminițe care au împânzit scuarul. „Chiar ne simțim ca într-o poveste. Ne place foarte mult ideea de a crea un asemenea spațiu în centrul orașului. Am vizitat și anul trecut orășelul de Crăciun improvizat de Orange lângă Teatrul de Operă și Balet, acum am venit cu prietenii să vedem ce ne aduce nou Orange în acest an și am rămas plăcut surprinși de multele lumini și de atmosfera pe care am găsit-o. Sper că ideea va avea continuitate! Îţi mulțumim, Orange!”, ne-a spus Victoria, o tânără care a venit cu prietenii în orășel.

Lucrurile bune se adună

Luminițele orașului de basm au fost aprinse de către primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, și directorul general Orange Moldova, Liudmila Climoc. Edilul Capitalei a ținut să mulțumească companiei Orange pentru că, al doilea an consecutiv, creează în Chișinău spiritul de sărbătoare. „Mă bucur că reușim să aducem mai multă lumină, mai multă atmosferă de sărbătoare în centrul Chișinăului. Parteneriatul cu compania Orange Moldova este unul foarte bun și cum spune o vorbă veche înțeleaptă – lucrurile bune se adună”, a spus Dorin Chirtoacă. „Fiecare, de la mic la mare, poate să găsească aici multe lucruri interesante pentru sine”, a adăugat Liudmila Climoc.

În 2012, Fundaţia Orange a ajutat peste 10000 de persoane

În aceeași zi, Fundația Orange Moldova a inaugurat și o expoziție fotografică „Un monde en partage”, care ilustrează activitatea fundației din acest an.

„Fundația Orange s-a orientat în mod special către tinerii defavorizaţi. A susţinut tinerele care provin din mediile nefavorabile şi absolventele din instituţiile de tip internat. Vreau să vă spun că Orange Moldova şi Fundația Orange sunt parteneri fideli ai educației. Investind în educație, investim în prosperitatea Republicii Moldova”, a declarat Angela Mușet, directorul Centrului de Informații Universitare.

„De mulți ani avem o colaborare foarte fructuoasă. Cu ajutorul companiei Orange și Fundației Orange am obținut un tomograf de înaltă performanță și, în acest an, am mai obținut un utilaj de înaltă performanță, un utilaj care ne permite să realizăm intervenții chirurgicale de succes”, a adăugat Marian Arion, șeful Secției de Radiologie și IMagistică Medicală din cadrul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie.

Clienții sunt cei care contribuie

Proiectele sociale realizate de Orange Moldova şi Fundaţia Orange Moldova nu ar fi fost posibile fără aportul clienților companiei de telefonie mobilă şi internet. Orange Moldova ține să mulțumească fiecărui client pentru faptul că sunt fideli operatorului numărul unu din republică, și contribuie în mod direct la realizarea lucrurilor frumoase, la ajutorarea celor nevoiași.

Ne bucură faptul că astăzi cu noi sunt colegii, dar și partenerii cu care am muncit în 2012 pentru a fi inovativi, dar și utili, pentru a face viața mai ușoară și mai interesantă pentru toți locuitorii acestei țări. Avem în palmaresul anului 2012 multe realizări frumoase.

10 proiecte ale Fundației Orange Moldova cu peste 10 mii de beneficiari, peste 30 de proiecte de Responsabilitate Social Corporativă și peste 15 evenimente realizate în domeniile muzicii, sportului și culturii.[LBuzulan1]

Vreau să mulțumesc clienților noștri pentru faptul că încrederea lor în tot ceea ce facem ne permite să realizăm atât de multe lucruri frumoase pentru această țară.

Să aducem bucuria în ochii copiilor bolnavi și celor abandonați. Să oferim speranță tinerilor din instituțiile de tip internat, care, grație proiectului fundației, au posibilitatea să primească o profesie ce le va asigura existența. Să oferim granturi, pentru ca femeile care se află în situații dificile să-și înceapă o afacere, iar cu aceasta, și o nouă viață. Să ajutăm 100 de familii cu peste 800 de copii pentru a le ușura existența”, a menționat Liudmila Climoc.

Casetă:

Realizările fundației în 2012

În 2012 Fundația Orange a inițiat zece proiecte de amploare în cele trei domenii-cheie de activitate, reușind să facă viața mai ușoară la peste 10000 de beneficiari. Astfel, Fundația Orange Moldova a reușit:

  • să contribuie la ameliorarea condițiilor de trai a 101 familii cu mulți copii din 11 raioane ale țării: Chișinău, Orhei, Bălți, Cahul, Cantemir, Căușeni, Drochia, Leova, Strășeni, Comrat și Anenii Noi prin donarea de bunuri necesare în viața cotidiană;
  • să contribuie la includerea a peste 8000 de copii din mai multe școli-internat din țară, copii din familii social-vulnerabile, precum și din familii cu mulți copii în circuitul cultural autohton prin prezentarea gratuită a patru spectacole de operă și balet și a două spectacole de divertisment;
  • să faciliteze accesul a 80 de fete absolvente ale instituțiilor de tip internat la educație profesională în scopul obținerii unei profesii și integrării în societate, prin oferirea a 80 de burse de studii anuale în valoare de 12 000 lei fiecare;
  • să contribuie la îmbunătățirea serviciilor medicale ale Departamentului Pediatrie al Spitalului Clinic Municipal din Bălți, prin repararea cabinetului radiologic și donarea unui Roentgen de ultimă generație, de care vor beneficia anual peste 5000 de copii din şapte raioane de nord ale Moldovei;
  • să creeze condiţii de trai mai bune pentru 426 de copii orfani, cu dizabilități mintale din familii defavorizate cu vârsta cuprinsă între 0 şi 10 ani, beneficiari ai Centrului de Plasament Temporar pentru copii din Bălți prin schimbarea mai multor geamuri și uși, precum și prin repararea instalației termice a centrului.

 

Expoziția Fundației Orange Moldova va fi deschisă pentru vizitatori până pe 15 ianuarie 2013.


 [LBuzulan1]Cand machetati, scoateti aceste cifre in evidenta+ chenar sau tabel…

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)