Opt persoane reţinute în urma protestelor antiguvernamentale organizate de partidul lui Grigore Petrenco

antifa

Unul dintre susţinătorii Mişcării „Antifa”, care au recurs la acţiuni violente împotriva poliţiştilor în timpul protestului de ieri din faţa clădirii Procuraturii Generale, era în stare de ebrietate narcotică. Acest fapt este demonstrat de o expertiză a poliţiei în acest sens. Procuratura sectorului Râșcani a emis între timp o ordonanță de reținere pe numele a opt persoane, printre care și un minor, reținute pentru acțiuni ilegale manifestate prin comportament agresiv față de forțele de ordine. Astfel, şapte dintre ele au fost reținute pentru 72 de ore, iar minorul pentru 24.

Printre cei reținuți se numără liderul Mişcării „Antifa”, Grigore Petrenco, și activistul Mihail Amerberg. Pe moment, au loc acțiuni de urmărire penală în vederea elucidării tuturor circumstanțelor. Ieri, poliția a reținut patru persoane care au participat la marșul de protest organizat de Grigore Petrenco.

Câțiva protestatari, ajunși în fața Procuraturii Generale, au încercat să pătrundă cu forța în sediul instituției. Ca urmare, patru persoane au fost reținute și escortate la Inspectoratul de Poliţie Râșcani pentru documentare.
În rucsacurile celor reținuți au fost depistate lanțuri și lacăte. În acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru acţiuni violente împotriva poliţiştilor şi îndemn la dezordini în masă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă o amendă în mărime de la 4000 la 10000 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la doi ani.