Opt ani după gratii, pentru omorul mamei

Un bărbat de 34 de ani din Văsieni, Ialoveni, tatăl unei fetiţe de 10 ani, va sta opt ani după gratii pentru omorul mamei sale. „Incidentul a avut loc în ultimele zile ale anului trecut, pe 30 decembrie 2009. Bărbatul, revenit din Federaţia Rusă, s-a luat la harţă cu mama. Femeia obişnuia să bea şi îşi tachina fiul”, a declarat, pentru JURNAL, Larisa David, procuror al Procuraturii Ialoveni.

Vecinii spun că inculpatul e un bărbat liniştit. „E o persoană de treabă, a fost un ceas rău”, ne-a comunicat Alexandru, unul dintre locuitorii satului Văsieni. Soţia bărbatului spune că cei doi aveau relaţii obişnuite de mamă–fiu. „Din declaraţiile bărbatului, mama era permanent în stare de ebrietate. Atunci când suna de la Moscova, femeia nu putea lega două vorbe”, susţine Larisa David.

În seara nefastă, victima a început a plânge pentru faptul că soţia fiului său nu poate face mâncare. „Victima a luat ceaunul cu zeamă şi l-a aruncat, fapt care l-a înfuriat pe fiul ei. Acesta a pus mâna pe tacâm şi l-a aruncat în mamă-sa, dar nu a nimerit-o”, povesteşte procurorul. Deoarece femeia nu se liniştea, bărbatul a mai aruncat o dată cu ceaunul în ea, lovind-o în cap. „Victima a căzut la podea, iar fiul a ajutat-o să se ridice, a bandajat-o şi a vrut să o transporte la spital, însă mama a refuzat categoric spitalizarea”, comunică David. Dimineaţa, bărbatul şi-a găsit mama la podea fără suflare. „Inculpatul şi-a recunoscut vina şi regretă fapta, însă va sta închis opt ani şi nu va putea să-şi vadă copila”, comunică procurorul.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)