OPINIE //Veaceslav Ioniţă: „În politică, greşelile pe care le comiţi costă, doar un politician incompetent nu le exploatează”

Foto: Nadea Roşcovanu

Foto: Nadea Roşcovanu

Fostul deputat PLDM, Veaceslav Ioniţă, aflat acum în mai multe litigii cu preşedintele PLDM, Vlad Filat, ne-a relatat că, în decursul unui an, a fost invitat de mai multe ori la Procuratură şi la Centrul Naţional Anticorupţie, având senzaţia că acest dosar va fi dus la capăt. „Mă îngrijora doar faptul că ar putea să apară presiune politică asupra anchetatorilor. Însă nu am avut senzaţia că se tergiversează investigaţiile. Acestea erau dificile deoarece lipseau anumite elemente. Şi acum am aflat care anume dintre ele… Între timp, dl Shor a colaborat cu ancheta. Cred că anchetatorii au pe moment suficiente probe. Şi anul trecut existau, dar era foarte greu de demonstrat anumite tranzacţii, companii off-shore etc. Se ştiau scheme, însă lipseau documentele concludente. Şi înţeleg că acestea sunt acum”, a menţionat Ioniţă.

În ce priveşte funcţionalitatea Alianţei pentru Integrare Europeană 3, el a menţionat că nu ştie dacă mai putem numi această structură drept ‚alianţă’, „însă în condiţiile crizei economice şi politice profunde, cred că politicienii vor avea suficient discernământ şi vor gestiona această situaţie fără precedent în Republica Moldova”.

În opinia sa, retragerea imunităţii deputatului Vlad Filat nu poate fi redusă la o reglare de conturi, deoarece în acţiunile acestuia există elemente de infracţiune, care trebuie demonstrate în judecată. „În politică, greşelile pe care le comiţi costă, doar un politician incompetent nu le exploatează”, a subliniat Ioniţă.

The following two tabs change content below.