Omul care susţine că va trăi 1.000 de ani

Gerontologul Aubrey de Grey, absolvent al Universităţii Cambridge, susţine că cercetările sale vor avea ca rezultat creşterea spectaculoasă a vârstei oamenilor, chiar spre 1.000 de ani, relatează ziare.com

El spune că la 90 de ani, putem fi la fel de sănătoşi ca la 30. Totul stă în stoparea procesului de „uzare” a organismului uman.
Într-un interviu acordat www.guardian.co.uk, de Grey declară că este posibil să fie primul om care să atingă vârsta de 1.000 de ani. Totul datorită cercetărilor sale, cu ajutorul cărora speră să poată salva 100.000 de vieţi pe zi.

Îmbătrânirea nu trebuie neapărat să aducă şi îmbolnăvirea organismului uman. Totul se întâmplă la nivel celular. „Metabolismul produce în corp o serie de efecte secundare, cum ar fi acumularea multor tipuri de resturi moleculare în celule şi în afara lor sau moartea unor celule, fără ca acestea să fie înlocuite de altele. Aceste acumulări care se produc au ca rezultat apariţia bolii”, spune de Grey.

„O altă problemă apare atunci când unele celule ar trebui să moară, lucru care nu se întâmplă. Se divid atât de mult încât apare cancerul”, consideră gerontologul.

Aubrey de Grey, specializat în biologie moleculară, mai susţine că noile terapii pe care le studiază ar putea fi folosite în viitorul apropiat: „Ne putem imagina că oamenii care au acum 40 de ani vor putea beneficia de aceste terapii. Şansele sunt de 30-40%”, a mai spus acesta în interviul acordat presei britanice.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)