Omoruri conjugale

Doi bărbaţi din raionul Hânceşti şi-au înjunghiat soţiile. În urma acestor tragedii, cinci copii minori au rămas pe drumuri.

Primul omor s-a înregistrat în seara zilei de 12 aprilie curent, în jurul orei 18.30, în satul Bujor, raionul Hânceşti. După ce şi-au spus mai multe cuvinte insultătoare, Alexei Belţic, soţul, şi-a înjunghiat soţia, Angela Belţic, cu cuţitul de bucătărie în regiunea gâtului, în timp ce aceasta dormea. Victima, în vârstă de 34 de ani, a reuşit să ajungă în curtea casei, unde a decedat.

Potrivit inspectorului superior pentru minori din raionul Hânceşti, Eugenia Macovei, copiii nu erau acasă în timpul comiterii acestei crime. Cadavrul femeii a fost găsit de unul dintre cei cinci copii minori, care a şi anunţat forţele de ordine, a comunicat pentru JURNAL, Eugenia Macovei. Ajunşi la locul crimei, oamenii legii au rămas şocaţi de cele văzute. Corpul neînsufleţit al femeii zăcea într-o baltă de sânge în curtea casei, lângă poartă.

În urma audierilor făcute de poliţie, Alexei Belţic şi-a recunoscut vina, regretând cele întâmplate. Acesta a recunoscut acţiunile săvârşite, declarând că, în ziua cu pricina, fiind în stare de ebrietate şi măcinat de gelozie, în timp ce soţia dormea, a luat un cuţit de bucătărie şi a înjunghiat-o. Apoi, victima s-a târât până în curte, unde a decedat. Eugenia Macovei a mai spus că ambii soţi nu erau angajaţi, dar aveau grijă de copii. În prezent, cei cinci copii de 3, 7, 11, 12 şi 15 ani se află la rude. În viitorul apropiat, comisia pentru oferirea tutelei din cadrul Asistenţei Sociale Hânceşti va evalua părerea copiilor şi condiţiile de trai ale unei mătuşe din partea tatălui pentru a oferi acesteia tutela acestora.

Al doilea omor, săvârşit în stare de ebrietate, a fost înregistrat pe 14 aprilie 2010 în satul Bozieni, acelaşi raion. După mai.md, un sătean a sunat în jurul orei 9.30 la poliţie şi a anunţat că vecinul său şi-a înjunghiat soţia.

Sosiţi la locul crimei, oamenii legii au stabilit că soţii, cu vârste de 53 şi 52 de ani, de mai mult timp se aflau în relaţii ostile. În ziua cu pricina, soţul, consumând câteva pahare de vin, s-a luat la ceartă cu soţia. După un şir de replici ofensatoare, gospodarul casei a luat cuţitul de bucătărie şi şi-a înjunghiat nevasta în regiunea cutiei toracice. După mai multe lovituri, aceasta a decedat.

Audiat de poliţie, suspectul a recunoscut faptele incriminate.

În ambele cazuri, oamenii legii au iniţiat câte o cauză penală în baza articolului 145, alineatul 1, Codul Penal al RM, „Omor”. Dacă instanţa de judecată va stabili culpabilitatea suspecţilor, ei sunt pasibili de închisoare pe un termen de la 12 la 20 de ani.

Victoria Popa

The following two tabs change content below.