Omorul dublu de la Măgdăceşti a fost descoperit

Viceministrul Afacerilor Interne, Ion Bodrug, a acuzat presa că ar fi împiedicat mersul anchetei în cazul dublului asasinat de la Măgdăceşti. Surse din cadrul MAI au declarat pentru JURNAL la sfârşitul săptămânii trecute că au identificat un suspect în cazul dublului asasinat de la Măgdăceşti. Însă într-un comunicat de presă plasat mai târziu pe site-ul MAI această informaţie a fost dezminţită, pentru ca joi, 28 februarie curent, oamenii legii să declare că într-adevăr suspectul a fost identificat la puţin timp după săvârşirea crimei.

Tot ieri persoana suspectată de omorul soţiei şi fiului primarului de Sofia a fost reţinută. Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de 54 de ani cu antecedente penale, concubinul surorii victimei. Mai mult, potrivit viceministrului Afacerilor Internte, Ion Bodrug, urmează să fie stabilit gradul de complicitate în comiterea crimei şi a surorii victimei. Aceasta a fost interogată de oamenii legii şi, în prezent, are statut de bănuit.

Apropiaţii familiei îndurerate au spus că la înmormântarea victimelor a fost şi femeia care ar fi pus la cale omorul surorii sale. „Prealabil, motivul crimei a fost invidia şi conflictele mai vechi apărute între familia victimelor şi a bănuiţilor”, a declarat în cadrul unui briefing procurorul Cornel Bratunov.

În dimineaţa tragediei, suspectul, după ce s-ar fi asigurat că în locuinţă nu este nimeni, ar fi spart fereastra şi ar fi intrat în casă unde şi-ar fi aşteptat victimele. În jurul orei 15.00, femeia, împreună cu cei doi copii, s-ar fi întors acasă. După ce i-ar fi ucis pe soţia şi pe fiul primarului, suspectul ar fi chemat-o pe concubina sa, sora victimei, şi ar fi căutat împreună bani şi obiecte de preţ. Apoi ar fi părăsit locul crimei, lăsând victimele să zacă într-o baltă de sânge. Totul s-a derulat în prezenţa fiicei primarului de aproape trei ani, de care suspecţilor le-ar fi fost milă.

„Menţionăm că la descoperirea acestui caz au fost antrenaţi cei mai buni specialişti. S-a lucrat ziua şi noaptea, fără zile de odihnă. Vreau să fac un apel către reprezentanţii mass-media privind difuzarea prematură a unor informaţii pe marginea acestui caz care a prejudiciat mersul urmăririi penale”, a menţionat viceministrul Afacerilor Interne Ion Bodrug.

„În goana după ştiri, nu trebuie să uitaţi de limitele morale”, a adăugat Bodrug. Dacă se va stabili vinovăţia surorii victimei şi concubinului acesteia, cuplul riscă detenţie pe viaţă.

I.Z.

 

 

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)