Omorul dublu de la Durlești: Autorul crimei ar fi fost arestat pentru alt omor

Autorul crimei de la Durlești ar fi fost arestat și judecat într-un alt dosar, susține fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov. Acesta spune că persoana suspectată de comiterea crimelor de la Durlești este judecată pentru altă crimă și își ispășește pedeapsa de 23 de ani de închisoare, transmite unimedia.info.

Fostul procuror Ivan Diacov a declarat că individul a fost militar cu gradul de maior și lucra la Academia Militară a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”. Acesta și-a împușcat în vara anului 2011 soția dintr-o armă de vânătoare deținută ilegal.

„L-am trimis în judecată pentru omorul soției, dosarele deschise pentru omorul de la Durlești erau cercetate de secția specială pe cazuri excepționale, șef era Corneliu Bratunov. Noi nu aveam nicio atribuție la cercetarea acestor cazuri, se țineau în secret. După ce am expediat dosarul în judecată a fost o situație, care m-a obligat să fac o analiză și am dedus că acesta este vinovatul. Personal m-am adresat și la Procuratura Generală și la miniștrii de Interne, dar nimeni nu a dorit să colaboreze cu mine”, a menționat fostul procuror.

„Din păcate, foștii miniștri de Interne și foștii conducători ai Procuraturii nu au dorit să-mi prezinte materialele dosarului, s-au temut că vor fi făcute publice abuzurile la care s-au dedat pe parcursul anilor și incompetența de care au dat dovadă. Nu cred că lucrurile s-au mișcat spre bine, căci sunt indicii despre alți suspecți în comiterea acestei crime”, a precizat Ivan Diacov.

Potrivit Procuraturii capitalei, condamnatul și-a omorât soția pe strada Munceşti unde femeia, în vârstă de 36 de ani, a fost împuşcată mortal lângă uşa locuinţei sale.

Procurorii au stabilit că asasinul a planificat omorul din timp, procurând o mască şi o salopetă pentru a se deghiza, iar în ziua crimei, cunoscând ora la care victima urma să vină acasă, a efectuat două împuşcături în direcţia acesteia în urma cărora femeia a decedat pe loc.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii au stabilit că asasinul s-a dovedit a fi chiar soţul victimei, care la acel moment era şef de catedră la Academia Militară „Alexandru cel Bun”. În urma investigaţiilor, procurorii au stabilit că fostul militar şi-a omorât soţia pentru a intra în posesia averii comune agonisite împreună cu consoarta, după care să creeze o nouă familie cu amanta sa.

Este vorba de Alexandru Miron, fost angajat al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”, a fost condamnat, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă a Curţii Supreme de Justiţie, la 23 de ani de puşcărie, cu ispăşirea pedepsei în penitenciar de tip închis.

Portretul-robot al presupusului criminal de la Durlești (stânga) și  Alexandru Miron, fost angajat al Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun”

Acum șapte ani, în preajma Bisericii „Sfântul Andrei” din Durlești, mun. Chișinău, au fost găsite cadavrele a doi tineri ucişi cu bestialitate. Olga Câşlaru, de 15 ani, şi Ilie Racu, de 18 ani, au fost împuşcaţi în maşină. Până în prezent, crima nu a fost descoperită.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)