Omorâtă la al doilea randevu

Trupul neînsufleţit al unei tinere de 18 ani a fost găsit într-un parc din sectorul Râşcani al capitalei. Peste 24 de ore, oamenii legii au reţinut un suspect. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani, care lucra la o spălătorie auto din Chişinău. Deşi presa a anunţat că fata locuia cu o mătuşă, un prieten apropiat al victimei a declarat pentru JURNAL că tânăra locuia singură, atunci când părinţii erau plecaţi peste hotare. „Era o fată plină de viaţă, studia matematica la Universitatea de Stat din Moldova şi a ocupat în 2001 primele locuri la concursul de atletică uşoară”, ne-a spus Alexei, unul din prietenii fetei.

„Era o persoană deschisă, mereu gata să sară în ajutor, dacă cineva avea nevoie”, a declarat pentru JURNAL Alexei, un prieten apropiat al tinerei, găsită moartă într-un parc din sectorul Râşcani al capitalei.

„O cunosc de la vârsta de şase ani, am fost într-o clasă, precum şi colegi la universitate”, spune tânărul. De menţionat că fata era studentă la Facultatea de Matematică şi Informatică la Universitatea de Stat din Moldova. „Era o persoană talentată, a studiat muzica şi a avut rezultate bune. A cochetat şi cu dansul, dar cel mai mult timp a acordat atleticii uşoare. În anul 2001, a luat primele locuri la concursul orăşenesc sau raional, deja nu mai ţin minte, pentru că a fost demult”, povesteşte Alexei.

Potrivit tânărului, părinţii fetei erau plecaţi peste hotare şi aceasta locuia singură în apartament. „Nu ştiu de unde a apărut în presă informaţia că locuia împreună cu o mătuşă, poate şi are vreo mătuşă, nu neg, dar nu locuia nimeni cu ea”, a menţionat acesta.

Alexei spune că în şcoală fata era o elevă silitoare, care a participat la mai multe olimpiade. „Matematica era printre obiectele ei preferate. La facultate dorea să aplice ori la matematică, ori la informatică. Până la urmă a ales matematica”, comunică tânărul.

Prietenul victimei mai menţionează că fata avea un frate mai mare, care era căsătorit şi locuia împreună cu familia lui. „Părinţii ei erau plecaţi peste hotare la muncă şi trebuia să vină acum la sărbători acasă, să fie toată familia împreună. Acum însă…”,

Tânărul susţine că o altă prietenă de-a lor l-a văzut pe suspect, i s-a părut un băiat bun. „Ştiţi cum e la primele întâlniri, toţi vor să lase o impresie bună”, a spus Alexei. „Eram un grup alcătuit din patru persoane, care eram permanent împreună şi ne spuneam tot. Toţi suntem şocaţi acum”, a comunicat tânărul. „Mi se pare că băiatul reţinut nu spune tot ce ştie”, a conchis Alexei.

La 24 de ore de la descoperirea corpului neînsufleţit al fetei, oamenii legii au reţinut un suspect. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 20 de ani, angajat la o benzinărie. „Suspectul a spus că au făcut cunoştinţă pe un site de socializare şi s-au mai văzut o dată, iar miercuri a fost cea de-a doua întâlnire”, a declarat pentru JURNAL Ghenadie Cuciuc, angajat al Serviciului de presă al CGP.

„În seara cu pricina, cei doi s-au întâlnit la un bar din sectorul Râşcani, s-au distrat, iar tânărul i-a propus să o conducă acasă. Pe drum s-a iscat o ceartă, care a degenerat în bătaie. Bănuitul spune că i-a aplicat două lovituri cu pumnul în regiunea capului şi a plecat, lăsând-o să zacă în zăpadă „Băiatul a spus că nu intenţiona să o omoare. Era în stare de ebrietate şi nu ţine minte multe lucruri”, a menţionat Cuciuc.

Bănuitul a fost reţinut, iar pe numele lui a fost eliberat mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. „Suspectul se află în izolatorul CGP. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să stea după gratii până la 15 ani”, a conchis Ghenadie Cuciuc.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)