Omorâtă din gelozie!

A supravieţuit unui accident grav de maşină, însă peste o lună şi-a găsit moartea în mâinile unui asasin

Îmbrăcată în rochie de mireasă Iulia, un fotomodel din Chişinău, a fost petrecută pe ultimul drum. Miercuri, tânăra de 27 de ani, găsită fără suflare în propriul apartament, a fost înmormântată la cimitirul de la Cricova. Sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun şi să găsească o explicaţie de ce totuşi a măcelărit-o Ivan. Deşi bărbatul a declarat oamenilor legii că i-a luat viţa pentru că femeia i-ar fi datorat o sumă impunătoare de bani, cei care îl cunosc consideră că nu aceasta a fost motivul omorului.

Iana Zmeu

„Pe la vreo patru dimineaţa, am auzit strigăte şi zgomote puternice. Nu le-am luat în seamă pentru că nu este pentru prima dată”, a menţionat o vecină a răposatei. Pe data de 10 noiembrie curent, oamenii legii au fost alertaţi de tatăl modelului care de câteva zile nu putea lua legătura cu fiica sa. Veniţi la faţa locului, poliţiştii au descoperit cadavrul unei tinere cu multiple lovituri de cuţit. În aceeaşi zi, a fost reţinut bărbatul care şi-a recunoscut vina. Acesta s-a dovedit a fi administratorul unui club de noapte din Chişinău. Potrivit acestuia, tânăra i-ar fi datorat 5 mii de euro, pe 8 noiembrie curent a venit la ea acasă pentru a-i cere să-i fie restituiţi banii. Prietenii fotomodelului însă consideră că Ivan (numele persoanei reţinute) a omorât-o din gelozie. „A fost foarte frumoasă şi avea mulţi admiratori. Era o femeie de succes şi nu cred că ar avea nevoie de banii cuiva. Îl cunosc personal pe Ivan. Era îndrăgostit de ea lulea şi din cauza că Iulia nu-i împărtăşea dragostea, el a omorât-o”, consideră unul din prietenii răposatei.

Marţi, o bună parte din cei care au cunoscut-o pe Iulia s-au adunat în faţa Palatului Naţional pentru a merge în mod organizat la părinţii tinerii pentru a-i susţine moral şi să le dea un mic ajutor financiar. Iulia a fost unicul copil la părinţi care de mai mulţi ani lucrează peste hotarele ţării. „Nu ştiu ce putea să se întâmple. O tot sunam şi ea nu-mi răspundea. Atunci am sunat vecinii şi ei mi-au spus că au auzit strigăte din apartamentul unde locuia fiica mea”, îşi aminteşte îndurerat tatăl. Bărbatul a venit de urgenţă din Portugalia pentru a-şi vedea pentru ultima dată fiica…deja moartă.

„Ucigaşul, să putrezească în puşcărie!”

Şefii clubului de noapte în care activa Ivan nu-şi pot explica cum acest tânăr de 34 de ani, căsătorit, care are şi copil ar putea fi autorul unei crime atât de dezastruoase. „Cine ştie poate poliţiştii l-au impus să-şi recunoască vina. Până nu este sentinţa judecătorilor nu putem spune că el e asasinul. Pentru noi a fost un şoc adevărat când am auzit că el a fost reţinut”, a menţionat directorul clubului, care ne-a rugat să nu mediatizăm denumirea localului pentru a nu-i defăima imaginea. „Trebuie să înţelegeţi, aici mai lucrează oameni care trebuie să-şi întreţină familia”, a explicat directorul.

Managerul PR al clubului unde a lucrat bănuitul a menţionat că nu poate spune despre bănuitul de omor decât lucruri bune: „Era foarte comunicabil şi îşi îndeplinea foarte bine atribuţiile. Iulia era oaspete frecvent. Am văzut că uneori discuta cu Ivan, dar nu aş putea afirma că aveau vreo relaţie amoroasă”. Angajata localului a ţinut să menţioneze că informaţia precum că Iulia ar fi dansatoare în clubul de noapte nu este decât o aberaţie. Şi prietenii victimei, care au plasat sute de mesaje de condoleanţe pe reţelele de socializare s-au arătat profund nemulţumiţi că răposata a fost prezentată în lumină proastă de sursele mass-media. „Mai că prostituată nu aţi făcut-o. Iulia lucra într-o agenţie de modeling, era un fotomodel de succes, trebuia să se filmeze într-un film…însă a fost ucisă de dobitocul acela. Să putrezească în puşcărie!”, spune strivit de durere un bun prieten al Iuliei. Fotografii care au lucrat cu tânăra îi prognozau un viitor luminos. Printre aceştia se numără şi unul din cei mai cunoscuţi fotografi din R. Moldova, Roman Râbaliov. „Am avut trei sesiuni foto cu Iulia. Era foarte descătuşată, îi plăcea să pozeze ceea ce este foarte bine pentru un model”, îşi aminteşte fotograful.

„A plătit pentru o dragoste neîmpărtăşită cu propria viaţă”

La sfârşitul lunii septembrie Iulia a plasat un status pe o reţea de socializare unde îi mulţumeşte lui Dumnezeu pentru că a scăpat nevătămată: „Îi mulţumesc Domului că nu s-a dezis de mine…azi noaptea. M-a lăsat încă să mai trăiesc”. Potrivit prietenilor în acea noaptea Iulia a supravieţuit un grav accident rutier. A avut de suferit doar maşina tinerii. „Iulia spunea că are nevoie de bani pentru a-şi repara maşina. Nu cred că a împrumutat de la Ivan, el doar e un simplu administrator”, susţine Natalia, o prietenă a tinerei asasinate.

Fiind reţinut de poliţie, Ivan a declarat că era în stare avansată de ebrietate. Între el şi Iulia s-a iscat o ceartă din cauza datoriei şi bărbatul a luat cuţitul.  Bănuitul a recunoscut oamenilor legii că după cele întâmplate a încercat să ascundă urmele infracţiunii şi l-a sunat pe cel care ştie foarte bine cum să o facă, un amic cu antecedente penale, condamnat anterior la 24 de ani de închisoare pentru săvârşirea unor crime deosebit de grave. „M-a sunat Vanea şi cu o voce speriată mi-a spus că are nevoie de ajutor. Nu mi-a spus la telefon ce s-a întâmplat. Am văzut totul când am venit. I-am spus că trebuie să şteargă toate urmele”, a declarat oamenilor legii cel de-al doilea învinuit în vârstă de 50 de ani. În timpul reţinerii acesta a încercat să scape de  mâna poliţiei şi a scos un pistol pe care îl deţinea ilegal, îndreptându-l spre oamenii legii. Însă nu a fost să fie, ambii bărbaţi au ajuns după gratii şi au fost puşi sub învinuire. În timpul percheziţiei la domiciliul unei cunoştinţe a învinuiţilor au fost găsite mai multe lucruri furate din casa victimei. Potrivit oamenilor legii, bărbaţii au încercat să însceneze un furt pentru a induce în eroare oamenii legii. Cazul este investigat de procuratura municipală. Pentru săvârşirea omorului bărbaţii riscă până la 20 de ani de privaţiune de libertate sau detenţie pe viaţă.

Prietenii Iuliei nu ştiu cine a fost alesul inimii ei, însă în ultimul timp le spunea că este fericită pentru că iubeşte şi este iubită.

Ivan şi-a recunoscut vina

Fiind interogat de oamenii legii, Ivan a povestit cu lux de amănunte cum a omorât-o pe Iulia.

Ivan: Aşa s-a întâmplat că pe 8 noiembrie am fost în ospeţie la o domnişoară şi am omorât-o.

-De cât timp vă cunoşteţi?

Mai bine de jumătate de an.

-Între voi s-a iscat un conflict, care e motivul?

Eram în stare de ebrietate şi am început să ne certăm pentru că ea îmi datora 5000 de euro

Cum ai omorât-o?

Am tăiat-o.

Câte lovituri ai aplicat?

Nu ştiu, nu-mi mai amintesc.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)