Olimpia ameninţă dacii

Olimpia Bălţi a reputat o nouă victorie în Divizia Naţională şi s-a apropiat la cinci puncte de ocupanta locului trei, FC Dacia. Bălţenii au trecut la limită, scor 1-0, de FC Tiraspol.

Gazdele au dominat meciul, dar nu au putut marca până în minutul 78, pentru că portarul tiraspolean, Serghei Juric, a avut o prestaţie foarte bună. Totuşi, acesta nu a putut să mai facă nimic în faţa nigerianului Somide. Antrenorul Olimpiei Bălţi, Nicolae Bunea, a menţionat după meci că echipa sa a intrat în lupta pentru medaliile de bronz. Şefii clubului din Bălţi au făcut şase achiziţii acum câteva zile, stabilind drept obiectiv calificarea în preliminariile Europa League.

Fără vedete, dar jucători de perspectivă

Cea mai cunoscută din achiziţiile Olimpiei Bălţi este fundaşul central, Eduard Văluţă. Acesta a debutat pentru Olimpia în victoria în faţa lui FC Tiraspol. Mijlocaşul de 21 de ani Christian Camacho din SUA a revenit la Olimpia după o pauză de trei ani. Acesta a mai jucat pentru Olimpia în 2006. Linia mediană a fost întărită cu un alt jucător de 21 de ani, mijlocaşul ucrainean Evgheni Horolski. Ceilalţi trei jucători sunt din Nigeria. Cel mai experimentat dintre ei este atacantul de 24 de ani Daniel Nwanne, fost jucător al naţionalei Nigeriei. Nwanne are 192 cm şi 88 kg. Un alt atacant este Augustine Nwagwu, 20 de ani. Cel de-al treilea nigerian este mijlocaşul ofensiv David Ogoazi de 19 ani.

Andronic s-a revanşat

Cei de la Olimpia trebuie să fie atenţi şi la FC Zimbru, care este în spate cu un punct. Zimbrii lui Ivan Tabanov au câştigat cu 1-0 în faţa celor de la Viitorul Orhei. Unicul gol a fost marcat de atacantul Oleg Andronic, care s-a revanşat în faţa antrenorului său. Atacantul a fost criticat de Tabanov pentru evoluţiile modeste din ultima perioadă, însă a marcat şi a adus cele trei puncte extrem de necesare formaţiei sale.

FC Dacia şchiopătează

Dacii nu au înregistrat nicio victorie de la reluarea campionatului şi riscă să piardă şi locul trei în clasamentul Diviziei Naţionale. Dinamo a jucat la egalitate, scor 0-0, pe terenul celor de la FC Dacia. Chiar dacă au dominat partida, lupii galbeni nu au putut marca. Fundaşul Ivan Arabadji a lovit transversala, iar Ghenadie Orbu a ratat din faţa porţii în chiar ultimele minute ale meciului.

Campionii merg şnur

FC Sheriff este cea mai stabilă echipă din Divizia Naţională. Fără Leonid Kuciuk, tiraspolenii au înregistrat patru victorii din patru posibile. Ultima victimă a sheriffantasticilor a fost Nistru Otaci, care a pierdut cu 4-0. Brazilianul Jimmy Franca a făcut un hat-trick în poarta lui Deadic. Celălalt gol a fost marcat de mijlocaşul la închidere, Milos Adamovic. Liderul se poate distanţa la zece puncte în etapa următoare, dacă învinge formaţia Iskra-Staly, locul doi, cu 49 de puncte. În ultima etapă, cei de la Iskra-Staly au surclasat cu scorul 5-0 pe cei de la Sfântul Gheorghe Suruceni.
Astfel, după cea de-a XXIII-a etapă din Divizia Naţională, FC Sheriff a acumulat 56 puncte, Iskra-Staly – 49, FC Dacia – 45, Olimpia – 40, FC Zimbru – 39, CSCA Rapid – 29, Academia UTM – 29, Viitorul Orhei – 25, FC Tiraspol – 25, FC Dinamo – 21, Sf. Gheorghe – 15 şi Nistru Otaci – 11.

Vitalie Hadei