Olia Tira&SunStroke Project: “La Eurovision s-au legat prietenii!”

Săptămâna aceasta, Olia Tira&SunStroke Project, reprezentanţii Moldovei la Eurovision, şi-au adunat prietenii şi jurnaliştii, pentru a le mulţumi încă o dată pentru susţinerea acordată şi a-şi împărtăşi impresiile din concurs.

„A fost o experienţă unică, deosebită. Mulţumesc prietenilor noştri, Companiei Orange, care ne-a oferit posibilitatea de a reprezenta ţara, mulţumesc tuturor oamenilor care au avut încredere în noi şi telespectatorilor care ne-au votat. Susţinerea lor ne-a dat încredere şi puteri să ne prezentăm bine şi să fim mândri de ţară”, a precizat Olia Tira, care, în afară de experienţa de neuitat trăită acolo, a avut şi o şansă mare de a se afirma pe scena internaţională. În aceeaşi ordine de idei, şi producătorul artistei, Serghei Orlov, a ţinut să mulţumească tuturor celor care i-au susţinut, în special partenerului general al Eurovision – Companiei Orange – remarcând că le-au oferit nu doar sprijinul financiar, ci şi un suport moral foarte necesar în acele momente.
Răsfăţaţii presei

Reprezentanţii Moldovei au fost, se pare, favoriţii presei străine, fiind filmaţi la fiecare pas de o armată întreagă de jurnalişti. Imediat după semifinală ei au fost sunaţi de Seva Novgorodţev de la BBC Londra, un celebru jurnalist care a intervievat cele mai mari staruri ale lumii. El şi-a exprimat admiraţia faţă de echipa noastră şi le-a luat un interviu care a fost difuzat, în aceeaşi zi, la BBC. În ziua finalei şi CNN.com a postat poza Olei Tira&Sun Strike Project pe pagina sa de internet, ca imagine reprezentativă a Eurovision.

Zilele acestea, pe site-ul oficial al Eurovision 2010, a fost publicat un Top 10 evenimente memorabile ale ediţiei din acest an. Imediat după flash-mob-ul în care participanţii şi publicul au dansat după o coregrafie specială, învăţată dinainte, pe locul doi s-a plasat Olia şi băieţii care nu au trecut neremarcaţi la Oslo.

Orange, partenerul general al concursului, mulţumit de colaborare
Întrebaţi cum li s-a părut în acest an prestaţia Moldovei, reprezentanţii Companiei Orange – partenerul general al Eurovision 2010 – au afirmat că Olia Tira&SunStroke Project au dus la Oslo „tinereţea, energia şi pozitivismul lor”. „Suntem foarte bucuroşi să susţinem Moldova la concursul Eurovision deja al treilea an consecutiv şi, totodată, suntem mulţumiţi de colaborarea cu această trupă, de faptul că i-am ajutat să ajungă acolo, să devină cunoscuţi de întreagă lume”, a declarat Jerome Poulain, Director Marketing, Vânzări şi Comunicare al Companiei Orange, îndemnându-i pe artişti să profite de ocazia care le-a fost oferită. Jerome Poulain a mai adăugat că, dacă publicul le va mai acorda încă o dată şansa de a ne reprezenta ţara la Eurovision, Compania Orange va respecta decizia şi îi va susţine în continuare.

PE SCURT

peste 5 milioane de accesări a avut videoclipul piesei „Run Away” pe internet. Un record pentru Moldova;
2000 de CD-uri promoţionale cu piesa „Run Away” au fost distribuite la Oslo celor care îl solicitau. CD-ul oficial include şi 2 remixuri realizate de Alex Calancea;

în Norvegia, Austria, Irlanda, România au fost create numeroase fun-cluburi Olia Tira&SunStroke Project;
pe reţelele sociale au fost formate mai multe grupuri de discuţii despre delegaţia noastră, a câte 2-3 mii de participanţi în fiecare grup. Majoritatea consideră că Moldova a primit mai puţine puncte decât merita;
piesa „Run Away” a devenit hit şi este foarte solicitată la posturile de radio străine, precum şi în cluburile din Europa;
au cântat în celebrul „Hard Rock Cafe”;
Olia Tira a sărit cu paraşuta de la 3000 de metri altitudine;
au interpretat piesa „Run Away” la 8000 m altitudine, în avion;
Compania Orange a organizat, în acest an, mai multe activităţi multimedia, înregistrând cu 25% mai multe voturi decât anul trecut;
În ziua finalei Eurovision 2010, la Chişinău s-a desfăşurat cel mai mare concert din acest an. Publicul a venit într-un număr impresionant de mare la recitalul live al artistului rus Dima Bilan.

A.G.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)