Olia Tira este fată mare

SHOWBIZ // Olia Tira a susţinut examenul. A cântat două ore live în faţa profesorilor, prietenilor, rudelor şi a fanilor

Artista a susţinut pe 1 iunie examenul de absolvire a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice în cadrul unui concert live. Olia Tira, pe numele adevărat Olia Ţîra, a transformat examenul de licenţă într-un spectacol de zile mari. Interpreta a evoluat live în faţa profesorilor, rudelor şi prietenilor, fiind apreciată cu note de 10. Concertul a avut loc la Filarmonica Naţională. Studenta de ieri a Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice a avut emoţii mai mari decât la Eurovisionul din 2010, deoarece a fost primul său concert solo din cariera sa.

Aceasta a cântat 20 de piese împreună cu invitaţii săi – „Sun Stroke Project” şi Band-ul „Alex Calancea”. Profesorii au rămas impresionaţi de evoluarea studentei lor şi se bucură foarte mult că Olia a trecut prin Academia de Muzică. Ziua de 1 iunie, când se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Copilului, nu a fost aleasă special. Producătorul Oliei, Serghei Orlov, a declarat pentru JURNAL că au un program foarte încărcat, iar 1 iunie a fost una din zilele mai libere.

„Şi cu această ocazie, Olia din fetiţa mică s-a făcut în fată mare”, spune acesta. Muzician cu acte în regulă, Olia spune că se va concentra pentru un nou album. La vârsta sa, aceasta mărturiseşte că multe din visurile sale s-au împlinit, a participat la multe concursuri internaționale, și-a lansat albumul de debut „Your place or mine?” şi a colaborat cu una dintre televiziunile locale.

Cât despre colaborarea sa cu „Sun Stroke Project”, spune că a trăit alături de aceştia cele mai intense momente din viaţă. „Chiar dacă avem şi concerte, recitaluri separat, de multe ori suntem invitaţi să cântăm împreună. Sper ca prietenia noastră, care s-a consolidat pe parcursul anilor, va rămâne pentru întreaga viaţă”, spune Olia. În ceea ce priveşte viaţa sa privată, aceasta nu vrea să divulge prea multe, doar că totul e bine şi e fericită.

Serghei Stepanov: „A susţinut examenul 200 %”

Membrul trupei „Sun Stroke Projekt”, Serghei Stepanov, menţionează că a fost cel mai tare concert live la care a participat vreodată. „Două ore de muzică live, instrumente muzicale de calitate şi un aranjament foarte bun, astfel de concerte live nu prea se organizează la noi. A fost o onoare pentru noi să fim prezenţi şi să o susţinem pe Olia”, spune Serghei Stepanov.

Acesta mai spune că a fost plăcut surprins, deoarece la concert a fost prezentă şi o fostă profesoară de-a sa, care l-a felicitat pentru succesul său. „M-am revăzut după atâta timp cu profesoara mea şi sunt fericit, mi-a spus că pe timpuri eram sfios ca un iepure, iar acum sar pe scenă cât mă ţin picioarele”, menţionează Serghei. Despre colaborările cu Olia Tira, acesta ne spune că sunt de bun augur şi că vor colabora şi pe viitor.

În prezent, cei de la trupa „Sun Stroke Projekt” pregătesc un album care va apărea în acest an. „Lucrăm cu compozitorul Alex Braşoveanu, piesele deja sunt, a mai rămas doar să punem la punct câteva detalii”, spune Serghei.

Serghei spune că au avut parte de câteva zile de odihnă la mare în Antalia, iar în timp liber joacă fotbal. Acum se pregătesc să plece într-un turneu în Estonia, Germania şi România.

Carolina CHIRILESCU