„Oleg Voronin trebuie arestat pentru afacerile sale”

Omul de afaceri Oleg Voronin, în perioada în care exercita funcţia de economist la o firmă, a fost implicat în cazul înstrăinării unui lot de 2 hectare de pe strada Ciocârliei, din capitală. Cel puţin aşa susţine primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, potrivit căruia, lotul a fost vândut la un preţ de 10 ori mai mic decât preţul real al terenului.

Primarul Chirtoacă a spus, în cadrul unei conferinţe de presă, că în anul 2006, un lot de 2 hectare a fost înstrăinat din interese politice. „Din start, Consiliul Municipal Chişinău a adoptat decizia de vânzare a lotului din strada Ciocârliei, la preţul iniţial de 30 de milioane de lei, ca după aceasta, anume din interese politice, să fie adoptată o altă decizie, iar lotul să fie expus la vânzare cu un preţ iniţial de 3 milioane de lei”, a explicat Chirtoacă.

Acesta a menţionat că, în cele din urmă, terenul a fost vândut la un preţ de 4,5 milioane de lei companiei SRL „Moldconstruct Market”, angajat al căreia, în calitate de economist, era Oleg Voronin. „Preţul real al lotului era de până la 70 de milioane de lei”, spune Chirtoacă. „Iar acum Voronin spune că nu se mai poate ocupa de afaceri în Republica Moldova. Păi, pentru aceste afaceri trebuie să stea după gratii!”, a adăugat Chirtoacă.

Potrivit primarului, autorităţile municipale au sesizat deja organele de drept să examineze modul în care a fost vândut Firmei „Moldconstruct Market” SRL terenul din str. Ciocârliei. (jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)