Oleg Voronin, consilierul lui Lujkov

Omul de afaceri Oleg Voronin, fiul ex-preşedintelui moldovean, Vladimir Voronin, va deveni consilier al primarului Moscovei, Iuri Lujkov.

Această informație a fost lansată de agențiile de presă din Rusia și confirmată, pentru Jurnal.md, de către reprezentantul lui Voronin Jr. la CEDO, Vitalie Pârlog. „Din discuția pe care am avut-o astăzi cu Oleg Voronin, am înțeles că este adevărată această informație”, a menționat Pârlog. Reprezentantul lui Voronin Jr. susține însă că nu cunoaște alte detalii.

Potrivit presei din Rusia, Oleg Voronin îl va consulta pe primarul moscovit în problemele privind optimizarea activității economice și atragerea investițiilor.

Prim-vicepreședintele comitetului Dumei de Stat pentru afacerile CSI și relațiile cu concetățenii, Constantin Zatulin, priveşte cu scepticism numirea lui Oleg Voronin în această funcție. „Primarul Moscovei are motivele sale să ia o asemenea decizie. Poate că acest fapt coincide cu anumite interese ale lui Oleg Voronin în legătură cu unele obiective din Moscova. Poate că acest lucru se datorează dorinţei Moscovei de a revitaliza activitatea în RM”, presupune Zatulin.

Potrivit lui Zatulin, această decizie a Primăriei Moscovei reprezintă demonstrarea sprijinului pentru Vladimir Voronin la alegerile prezidențiale care ar putea avea loc în noiembrie curent. „Asta pentru că relația dintre președintele interimar al RM, Mihai Ghimpu, și Rusia este mai proastă decât oricând. Nu exclud că în acest fel nu doar primarul Lujkov, dar și autorităţile federale își manifestă simpatiile pe fundalul situației politice din Republica Moldova”, a mai spus Zatulin, citat de utro.ru.

(Jurnal.md)

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)