Oleg Andronic – pe locul doi în topul celor mai rapide goluri din istoria fotbalului

Presa batavă titrează că, în campionatul Olandei, a fost înscris cel mai rapid gol din istoria fotbalului. Fotbalistul Reza Ghoochannejhad a avut nevoie de doar nouă secunde pentru a deschide scorul pentru Cambuur Leeuwarden în disputa cu Veendam din Liga a II-a din Olanda.
Ştirea nu corespunde adevărului, deoarece, în 2008, atacantul celor de la FC Zimbru, Oleg Andronic, a reuşit să marcheze în secunda a 8-a a meciului dintre echipa sa şi Iskra-Staly Râbniţa. Acest record a fost stabilit pe 21 septembrie 2008.
Chiar şi aşa, Andronic nu a marcat cel mai rapid gol din istoria fotbalului. Această reuşită a fost înregistrată în disputa Al Hilal – Al Shoalah.
Atacantul saudit Nawaf Al Abed a reuşit o performanţă care va fi greu de egalat vreodată: a avut nevoie de doar două secunde pentru a înscrie.
Astfel, reuşita lui Oleg Andronic se clasează pe locul doi, iar cea a lui Reza Ghoochannejhad – pe locul trei. Pe locul patru în acest clasament, în care se pare că Moldova este ignorată, figurează reuşita jucătorului clubului Hibernian, A. Stokes, care a marcat acum două luni un gol în secunda 13.