Oleg Andronic – pe locul doi în topul celor mai rapide goluri din istoria fotbalului

Presa batavă titrează că, în campionatul Olandei, a fost înscris cel mai rapid gol din istoria fotbalului. Fotbalistul Reza Ghoochannejhad a avut nevoie de doar nouă secunde pentru a deschide scorul pentru Cambuur Leeuwarden în disputa cu Veendam din Liga a II-a din Olanda.

Ştirea nu corespunde adevărului, deoarece, în 2008, atacantul celor de la FC Zimbru, Oleg Andronic, a reuşit să marcheze în secunda a 8-a a meciului dintre echipa sa şi Iskra-Staly Râbniţa. Acest record a fost stabilit pe 21 septembrie 2008.

Chiar şi aşa, Andronic nu a marcat cel mai rapid gol din istoria fotbalului. Această reuşită a fost înregistrată în disputa Al Hilal – Al Shoalah. Atacantul saudit Nawaf Al Abed a reuşit o performanţă care va fi greu de egalat vreodată: a avut nevoie de doar două secunde pentru a înscrie.

Astfel, reuşita lui Oleg Andronic se clasează pe locul doi, iar cea a lui Reza Ghoochannejhad – pe locul trei. Pe locul patru în acest clasament, în care se pare că Moldova este ignorată, figurează reuşita jucătorului clubului Hibernian, A. Stokes, care a marcat acum două luni un gol în secunda 13.

Vitalie Hadei

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)