Oficialii armeni: „Nu există niciun pericol pentru limba rusă în Armenia”

Ministrul Educaţiei şi Ştiinţei din Armenia, Levon Mkrtcean, comentând comunicatul privind acordarea limbii ruse statutul de limbă străină în Armenia, a explicat că singura limbă de stat în republică este armeana, de aceea celelalte limbi sunt străine.

Mkrtcean a declarat anterior că există intenţia de a rezolva problema legată de susţinerea de către candidaţii la admitere a limbii ruse în calitate de limbă străină împreună cu germana, franceza şi engleza. El a precizat că nu există niciun obiectiv de a acorda pentru această limbă un statut anume, este vorba doar de rezolvarea acestei probleme.

Într-un comentariu pentru ria.ru, Mkrtcean a explicat că singura limbă de stat în Armenia este armeana, de aceea celelalte limbi se consideră străine. Şeful Catedrei Literatura Străină a Universităţii de Stat din Armenia, profesorul Ruzan Tadevosean, după întâlnirea la Erevan a ministrului Educaţiei şi Ştiinţei al Federaţiei Ruse, Olga Vasilieva, cu profesorii de limba rusă, a declarat că nu există niciun pericol pentru limba rusă în Armenia.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)