Oficialii armeni: „Nu există niciun pericol pentru limba rusă în Armenia”

Ministrul Educaţiei şi Ştiinţei din Armenia, Levon Mkrtcean, comentând comunicatul privind acordarea limbii ruse statutul de limbă străină în Armenia, a explicat că singura limbă de stat în republică este armeana, de aceea celelalte limbi sunt străine.

Mkrtcean a declarat anterior că există intenţia de a rezolva problema legată de susţinerea de către candidaţii la admitere a limbii ruse în calitate de limbă străină împreună cu germana, franceza şi engleza. El a precizat că nu există niciun obiectiv de a acorda pentru această limbă un statut anume, este vorba doar de rezolvarea acestei probleme.

Într-un comentariu pentru ria.ru, Mkrtcean a explicat că singura limbă de stat în Armenia este armeana, de aceea celelalte limbi se consideră străine. Şeful Catedrei Literatura Străină a Universităţii de Stat din Armenia, profesorul Ruzan Tadevosean, după întâlnirea la Erevan a ministrului Educaţiei şi Ştiinţei al Federaţiei Ruse, Olga Vasilieva, cu profesorii de limba rusă, a declarat că nu există niciun pericol pentru limba rusă în Armenia.