Oferta educaţională a Bucureştiului rămâne la fel de generoasă

Pentru anul academic 2011-2012 Guvernul României oferă cetăţenilor Republicii Moldova 2150 de burse în total. Şefa Direcţiei relaţii internaţionale şi integrare europeană a Ministerului Educaţiei din R. Moldova, Ludmila Pavlov, a declarat pentru JURNAL că numărul de burse oferit în acest an a rămas acelaşi ca şi în anul trecut, dar nu se exclude faptul că acesta ar putea fi mărit.

Pe moment, Bucureştiul oferă 2150 de burse, dintre care 950 de burse pentru  învăţământul preuniversitar, 1100 de burse pentru studii superioare, ciclul I, 300 dintre acestea fiind destinate deţinătorilor diplomei de bacalaureat din România.

Suplimentar, absolvenţilor din Republica Moldova li se vor oferi 50 de burse pentru studii superioare, ciclul II, masterat;  25 de burse pentru studii de rezidenţiat şi 25 de burse de doctorat.

În legătură cu definitivarea mecanismului şi metodologiei de realizare a procesului de admitere, precum şi repartizarea pe specialităţi şi unităţi de învăţământ, informaţiile relevante vor putea fi găsite în JURNAL de Chişinău şi accesând pagina web a Ministerului Educaţiei şi Cercetării din România. (www.edu.ro).

Victoria POPA

The following two tabs change content below.