Occidentul este îngrijorat de propaganda rusească despre criza refugiaţilor în Europa

merkel1O Europă plonjată în insecuritate şi conducători incapabili de a remedia situaţia. Aceasta este viziunea prezentată de instituţiile media publice ruse, ce îşi consacră o bună parte din informaţiile lor crizei provocate de imigranţi în Europa, relevând, aproape exclusiv, mişcările de extremă dreaptă, transmite

După incidentele survenite în timpul Revelionului la Cologne, în timpul cărora numeroase femei au fost agresate de imigranţi şi solicitanţi de azil, Germania este în mod special vizată de această campanie agresivă, şi nu numai. Toate ţările Europei sunt vizate.

În timp ce zeci de mii de sirieni se precipită la frontiera Turciei pentru a scăpa de bombardamentele ruse în nordul ţării lor, bombardamente denunţate de Occidentali, Moscova vociferează despre o Europă destabilizată. Ansamblul reţelelor ruse sunt mobilizate, canalele de televiziune, agenţiile, site-urile de internet, precum şi antenele lor şi birourile la Londra, Berlin, Paris sau Viena, pentru a difuza, în mai multe limbi, o „versiune” deformată a evenimentelor.

Din Austria, Suedia sau Bruxelles, tonalitatea „ştirilor” este întotdeauna aceeaşi, iar titlurile devastatoare. „Viena: un imigrant a violat un copil de zece ani într-o piscină”, „Jurnalistă belgiană agresată în timpul unui reportaj la Cologne”, „Procurorii suedezi nu vor fi obligaţi să semneleze agresiunile sexuale…”