ObservaTOR: Patriarhul Rusiei se roagă pentru orientarea politică a Republicii Moldova

Patriarhului Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, consideră că „Moldova (Republica Moldova? – n.n.) aparţine „Rusiei Sfinte”, care nu este „o noţiune etnică, politică, lingvistică, ci o noţiune spirituală”.

„Comunitatea valorilor, comunitatea orientării spirituale formează unitatea noastră spirituală, care este mai presus de orice graniţe politice; şi niciun partid politic care ne ameninţă cu ruptura nu este capabil să rupă această unitate. Cu cât mai devreme vor înţelege aceasta, cu atât mai puţine eforturi vor cheltui în van”, a spus patriarhul Kiril, în cadrul unei întâlniri recente, la 22 august, la mănăstirea Soloveţk, cu episcopii Mitropoliei Moldovei în frunte cu mitropolitul Vladimir .

„Ne rugăm pentru Moldova, pentru prosperitatea poporului moldovenesc, ca orientarea politică a Moldovei să ajute la păstrarea unităţii Sfintei Rusii”, a conchis patriarhul Rusiei, citat de serviciul de presă al Patriarhiei Ruse.

Cum spun în asemenea cazuri americanii, nu ne putem abţine să nu ne gândim că mitropolitul Vladimir ia exemplu de la patriarhul Rusiei atunci când se implică, cu atâta patimă creştină, în politica moldovenească.

Paul Borzac