Observator / Cine stă în spatele lui Oleg Efrim?

Nu sunt un simpatizant al PNL, din mai multe motive, care nu contează în cazul de faţă. Deşi dna Pavlicenco nu mă reprezintă, ideea unionistă o consider justă, morală şi modernă. Ea precede formarea RSSM din care derivă RM, fiind un pas spre lichidarea injustului act de împărţire a României, aşa cum se spune în Declaraţia de independenţă a RM, adoptată la 27 august 1991.

Guvernarea actuală permite strângerea semnăturilor pentru un proiect de refacere a URSS, şi nu permite unui partid să-şi înscrie în statutul său obiectivul reîntregirii unui popor sfâşiat de Rusia. Atunci de ce mai studiem noi în şcoli pe Eminescu, pe Alecsandri, de ce mai vorbim despre faptele lui Ştefan cel Mare, Mircea cel Bătrân?

Într-o societate democratică, statul nu poate interzice nici o idee, dacă aceasta se realizează în mod democratic şi nu pune în pericol libertăţile fundamentale ale omului. Exemple concludente: Marea Britanie sau Canada nu interzic mişcările de separare a unor provincii, care îşi propun să-şi atingă obiectivele în mod paşnic. Statul nu este o vacă sfântă, mai cu seamă un stat artificial, format în urma unor procese care, la momentul respectiv, nu au depins de voinţa poporului. Status quo-ul care consfinţeşte un jaf este inacceptabil. Poporului trebuie să i se dea dreptul să-şi corecteze destinul.

Ministrul Justiţiei, în persoana lui Oleg Efrim, şi cei care stau în spatele său, se discreditează ca marionete imperiale, refuzând să înregistreze statutul PNL. (N.N.)

The following two tabs change content below.