Obsedată de fostele iubiri ale bărbatului

Se spune că atunci când iubeşti cu adevărat, iubeşti cu tot sufletul şi accepţi persoana de lângă tine cu bune şi rele, cu defecte şi calităţi, cu trecutul, prezentul şi viitorul. Deşi cunoaştem haosul pe care îl poate aduce în viaţa noastră o iubire, o dragoste nebună, nu-i aşa?

Însă gelozia şi obsesia sunt două manifestări întunecate ale iubirii. Una este să faci faţă geloziei în mod pasional şi alta este să transformi totul într-o nebunie sumbră. Îmi amintesc de o frază pe care am citit-o de curând şi care este mai mult decât adevărată: „De două ori dorinţa înseamnă dragoste. De două ori dragostea înseamnă nebunie”. Poate fi o nebunie plăcută, care te face să pluteşti numai atunci când gândul îţi zboară la el, la iubitul tău. Însă atunci când suferi de gelozie, când îţi faci loc în trecutul iubitului, când ajungi să trăieşti în el, când devii obsedată de fostele lui iubiri, doar pentru simplul motiv că acestea au existat cândva, când te preocupi de compunerea scenariilor „bolnave”, ignorând prezentul pe care îl aveţi împreună, atunci începi să pierzi controlul.

Când motivele tale că el te-ar înşela se bazează doar pe imaginaţia ta deformată, pe conversaţiile închipuite pe care el le-ar avea cu fosta, pe sentimentele lipsite de substanţă ale lui faţă de ea, pe fotografia rătăcită de acum doi ani pe care tu ai găsit-o în laptopul lui, care îţi întăreşte şi mai mult ideea că el se vede cu ea sau vrea să se întoarcă în timp, să fie cu fosta, este clar că gelozia ta s-a transformat în obsesie.

Aşa a păţit Marina. A transformat-o pe fosta iubitului ei în obsesie: „Sunt convinsă că se vede cu ea şi că se întâlnesc pe ascuns. Nu îi suport nici amicele care îl sună sau îl îmbrăţişează atunci când se întâlneşte cu ele. Vara trecută, la începutul relaţiei noastre, a fost la mare cu un grup de prieteni, dar fără mine, iar acolo era şi fosta lui iubită. Şi, deşi este cu mine de un an, sunt convinsă că atunci s-a petrecut ceva, chiar dacă el neagă.

I-am cerut şi factura de telefon, să văd dacă mai vorbesc. Nu m-am putut stăpâni şi am sunat-o pe fosta să o întreb ce a fost acum un an la mare, când s-au întâlnit ultima oară, când au vorbit ultima oară, pentru că sunt convinsă că el mă minte. Am aflat de la fosta că nu au mai vorbit de foarte mult timp şi nici nu s-au văzut, dar nu pot să îi cred. Nu pot accepta faptul că a avut o relaţie înaintea mea, că a iubit şi că ar mai putea iubi vreodată acea femeie.

Anonim

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)