Obama a câştigat şi votul moldovenilor

Cu un scor de 113 voturi pentru Barack Obama şi 18 pentru Mitt Romney, actualul preşedinte îşi ocupă locul şi în inima moldovenilor. Nu este vorba despre un scrutin oficial, ci de unul simbolic, organizat miercuri dimineaţă de către Ambasada SUA în RM, la care au participat oficiali şi membri ai societăţii civile din R. Moldova. Cu aceeaşi ocazie invitaţii au participat şi la o recepţie dată de Ambasadorul William H. Moser.

Cu un zâmbet larg, Marian Lupu a vorbit deschis presei, menţionând că rezultatul scrutinului îl bucură. „Au câştigat democraţii, ce poate spune altceva liderul democrat din Moldova?”, a comunicat Lupu. „Domnule ambasador, vreau să vă felicit din partea mea şi a întregului Parlament, cu ocazia realegerii preşedintelui Obama în funcţia de şef al statului. Contăm pe continuarea relaţiilor care vor duce la dezvoltarea democratică a ţării noastre”, şi-a rostit, în limba engleză, speech-ul Marian Lupu, menţionând că toate persoanele prezente vorbesc fluent această limbă.

Premierul Vlad Filat a preferat însă să vorbească în limba română, menţionând că SUA este un exemplu spre care trebuie să ne orientăm. „La acest scrutin a mai fost ales şi vicepreşedintele ţării, Joe Biden. Cu toţii cunoaştem că acesta este un bun-bun prieten al Republicii Moldova şi sunt absolut sigur că relaţiile pe care le-am avut până în prezent vor cunoaşte o dinamică şi mai pozitivă”, consideră Filat.

La rândul său, William H. Moser, ambasadorul SUA, a ţinut să precizeze că alegerile din Statele Unite sunt diferite de cele din ţara noastră. „Statele Unite ale Americii au o campanie electorală organizată pe principii de partid. Vreau să amintesc un citat al lui Steven Douglas care a pierdut alegerile în faţa lui Abraham Lincoln înainte de Războiul Civil. Douglas a spus că sentimentele patriotice trebuie să prevaleze asupra sentimentelor de partid”, a declarat Moser.

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)