Oazu Nantoi despre reforma administraţiei centrale: „Toate aceste ministere vor fi controlate de o singură persoană”

Reforma administraţiei publice centrale a demarat oficial, cu aplomb, săptămâna trecută. La încheierea acesteia, statul moldovenesc ar trebui să fie mai bogat cu 70 de milioane de lei, să fie reduse funcţiile Guvernului, să fie favorizată concurenţa, să dispară schemele în care sunt implicate întreprinderile de stat etc.

Nu se ştie însă dacă vor fi atinse aceste obiective, deoarece totul este opac. Nu a fost înregistrată nicio discuţie publică, nici cu societatea civilă, nici cu mediul academic şi nici cu mediul de afaceri. În aceste condiţii, se bănuieşte un singur lucru, potrivit observatorului politic Oazu Nantoi, şi anume că himera controlată acum de democraţi va fi şi mai bine organizată, mai supusă şi mai obedientă.

„Toate aceste ministere vor fi controlate de o singură persoană, Vladimir Plahotniuc. Adică va avea loc consolidarea controlului din partea unei singure persoane, aceasta este părerea mea. Asta nu are nimic în comun cu eficienţa, deoarece eficienţa aparatului de stat este o noţiune complexă, care include administraţia publică locală, lupta cu economia tenebră, dominaţia legii etc.”, a menţionat Oazu Nantoi.

The following two tabs change content below.