Oazu Nantoi: Aş vrea înainte de toate să fie elucidate toate circumstanţele legate de cetăţenia rusească a lui Vladimir Plahotniuc. Este sau nu dl Plahotniuc cetăţean al Federaţiei Ruse?

Comentatorul politic Oazu Nantoi observă că circumstanţele legate de cetăţenia rusă a lui Vladimir Plahotniuc nu au fost elucidate, precum şi condiţiile în care şi-a ridicat ucigaşul Vitalie Proca paşaportul, condamnat la închisoare pe viaţă.

„Aş vrea înainte de toate să fie elucidate toate circumstanţele legate de cetăţenia rusească a lui Vladimir Plahotniuc. Este sau nu dl Plahotniuc cetăţean al Federaţiei Ruse? Au apărut pe internet nişte copii ale unor paşapoarte şi, totodată, un document emis de Întreprinderea de Stat „Registru”, care a precizat că Plahotniuc Vladimir Gheorghevici nu este cetăţean al Republicii Moldova”, a menţionat el.

„Acum nu mai ştiu ce să cred. În spatele unor bârfe se ascund nişte lucruri grave din punct de vedere al legii. De asemenea, nu ştiu în ce circumstanţe numitul Vitalie Proca, fiind condamnat la închisoare pe viaţă, a obţinut paşaport moldovenesc. Eu consider că toate aceste elemente sunt o reflecţie a acestei bătălii obscure, tenebre, ce se dă în jurul aceloraşi Veaceslav Platon, Renato Usatîi şi celor ce stau în spatele lor. Eu nu îl percep pe Renato Usatîi ca persoana independentă. Să fim serioşi, este vorba de o pretinsă politică ce e încurcată rău cu lumea criminală”, a opinat observatorul.

The following two tabs change content below.