Oameni şi cărţi // Prima poruncă şi frica de Dumnezeu

„Eu sunt Domnul Dumnezeul tău; să nu ai alţi dumnezei afară de mine”

Deşi conţinutul Decalogului este în general cunoscut, îl auzi pe câte un creştin vorbind despre o altă viaţă a sa (în şiragul reîncarnărilor) sau despre horoscop şi idoli de tot felul. Te miri că nici nu-şi aminteşte de prima poruncă.

În Vechiul Testament Dumnezeu este foarte gelos şi nu găseşti acolo iertare pentru acest gen de ignoranţă trădătoare. Simţi, numai citind, o presiune straşnică pentru respectarea primei porunci (pe celelalte le mai neglija poporul ales).Vezi bine cum îşi pierd pământul de sub picioare cei care se opun lui Moise prin puterea marilor vrăjitori. Citeşti despre cei întorşi din robia babiloniană, soţi despărţiţi forţat dacă unul din ei se trăgea din neam în care erau populare magia şi astrologia.

Ruşii dau lista celor zece cele mai citite cărţi pe glob: Biblia alături de „Citate ale preşedintelui Mao Zedong”; „Harry Potter” şi „Codul lui Da Vinci”, „Alchimistul” lui Coelho alături de M. Mitchell, „Pe aripile vântului”; „Jurnalul Anei Frank” si „Stăpânul Inelelor”. Îmi imaginez că cine-l citeşte pe Mao nu citeşte Bibia. Dar am avut ocazia să discut cu oameni care se consideră creştini, dar nu văd nimic suspect în cele şapte volume despre copilul vrăjitor „Harry Potter” sau în „Codul lui Da Vinci”. Este imposibil ca citind Biblia să nu observi că cele mai multe din cărţile ce ies în top izvorăsc din mişcarea ocultă New Age, îndreptată împotriva religiei creştine.

Cine cultivă cultul religiilor orientale?

În aceste condiţii, de planificată răsturnare a valorilor cu ajutorul literaturii SF şi a mijloacelor spirituale, este binevenită lectura unei cărţi ca „Oameni si demoni” de părintele Rodion. În continuarea celor scrise de Serafim Rose, ni se arăta cum pe terenul ateismului, bine pregătit de comunism, a fost implantat imediat după 1990 ocultismul. Cartea începe cu un capitol despre îngeri şi demoni, după Sf. Scriptură şi Sfinţii Părinţi: structura corporală, însuşirile, locul unde sălăşluiesc şi modalităţile de influenţă asupra oamenilor.

Pentru cei care „nu ştiu”, cartea aduce informaţii despre oameni concreţi care lucrează în colaborare cu forţele demonice. Lucruri mai puţin cunoscute despre cei mai populari astrologi, soţii Globa, despre Vanga, despre originea medicinei antropozofice a darwinistului Rudolf Steiner, despre vrăjitoarea Djuna. Unii din ei îşi caută originile persane, asiriene, coborâţi parcă din neamurile de vrăjitori din Vechiul Testament.

Ceea ce merită reţinut este testamentul lui Krishna, în care acesta mărturisea un efort colectiv sistematic, concentrat, de-a lungul mai multor etape, cu scopul schimbării politice şi în cele din urmă a cotropirii lumii occidentale creştine de către concepţiile orientale. Punctul terminus fiind distrugerea definitivă a creştinismului. Premiatul cu Nobel Hermann Hesse, ai cărui părinţi s-au cunoscut în India, a contribuit la aceasta prin cărţile sale.

Capitolul despre bioenergoterapeuţi sau senzitivi ne aminteşte de Kaşpirovski, vampirul energetic din anii imediat postcomunişti, care a verificat posibilităţile de creştere a sugestibilităţii populaţiei prin intermediul televiziunii. Nu vă pune pe gânduri numărul mare de basarabeni care „vindecă” pe naivi cu energia lor?

De ce trebuie să citeşti permanent Evanghelia şi Vieţile Sfinţilor?

Pentru ca să comunici cu Dumnezeu şi cu sfinţii şi să fii ajutat de ei în lumea aceasta demonizată. Se stabileşte un contact energetic invizibil cu cel pe care-l priveşti la televizor sau îl citeşti. Rezultatele anchetei naţionale despre lectură din 2008 arată că literatura SF nu prea este citită în R. Moldova. Dar televiziunea musteşte de OZN-uri şi chipuri încornorate, diabolice. Cu toate acestea diavolul a repurtat o mare victorie: cei mai mulţi sunt convinşi de inexistenţa lui.

Nina Negru

The following two tabs change content below.