O tânără de 23 de ani şi-a înjunghiat tatăl

O tânără de 23 de ani din Străşeni este învinuită că şi-ar fi omorât tatăl de 55 de ani. Fata s-a certat cu tatăl şi, într-un acces de furie, a sărit la el cu cuţitul. Potrivit poliţiştilor, tânăra i-a aplicat părintelui o lovitură în partea stângă a toracelui, cuţitul a străpuns corpul şi a ieşit pe partea cealaltă. Oamenii legii au menţionat că atât tatăl, cât şi fiica erau sub influenţa alcoolului. Tânăra şi-a recunoscut fapta.

Elena Bocan locuia împreună cu părinţii şi cu copilul ei la Străşeni. „Părinţii au divorţat, dar locuiau în aceeaşi casă”, a declarat pentru JURNAL Ecaterina, o angajată în cadrul Primăriei Străşeni. „Maică-sa Olguţa este o femeie cumsecade, cu studii superioare, a lucrat în cadrul primăriei în calitate de contabil-şef, până când a fost pensionată pe caz de boală”, susţine Ecaterina. „Olguţa a mai avut o fiică, care a decedat, la 23 de ani, de cancer”, comunică femeia.

În ce-l priveşte pe Petru, soţul Olguţăi, acesta era o persoană violentă şi dură. „Mi-a spus că în ziua cu pricina cei doi s-au certa9t, tatăl a încercat să ridice mâna la fiică şi aceasta l-a atacat cu cuţitul”, povesteşte angajata. „Dar nu am auzit să fie scandaluri la ei, deşi nu mai erau demult o familie”, conchide Ecaterina.

Pe de altă parte, Tudor Prida, şeful serviciului de presă din cadrul Sectorului de poliţie Străşeni, crede că acest incident nu a fost primul care s-a înregistrat în familia Bocan. „Audiată de oamenii legii, soţia a mărturisit că s-a săturat de scandalurile care se iscau între tată şi fiică, dar vecinii nu au anunţat poliţia niciodată”, a declarat pentru JURNAL Prida.

A vrut să se sinucidă, dar a înfipt cuţitul în tatăl său

Potrivit poliţistului, cei doi se certau şi părintele a lovit-o pe fată cu palma şi cu un făraş de metal. Mama a reuşit să-i despartă şi fata a ieşit afară din casă. „Tatăl a urmat-o, în acel moment, fiica i-a aplicat două lovituri cu cuţitul în partea stângă a cutiei toracice. Când a ieşit afară, fosta soţie l-a găsit pe el zăcând la pământ, a chemat salvarea, dar bărbatul a decedat până ca maşina să ajungă”, relatează şeful servicului de presă.

„Mama fetei a povestit oamenilor legii că fiica ei a încercat să se sinucidă de două ori, iar din mărturiile fetei rezultă ca a ieşit afară cu cuţitul ca să-şi pună capăt zilelor”, comunică Prida.

Procurorul care investighează cazul relatează că urmărirea penală este abia la etapa iniţială. „Nu pot să spun multe, aşteptăm să vedem rezultatele expertizei medico-legale, analiza psihiatrică, să vedem dacă fata era lucidă în acel moment”, a declarat, pentru JURNAL, Efimia Toderenco, procuror.

Imediat după ce s-a consumat incidentul, tânăra de 23 de ani a fost reţinută. Pe numele ei a fost emis un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. Poliţiştii spun că tânăra şi-a recunoscut vina. Dacă va fi găsită vinovată, riscă să stea după gratii între 12 şi 20 de ani.

Marina LIŢA

The following two tabs change content below.
Marina Liţa

Marina Liţa

Marina Liţa

Ultimele articole de Marina Liţa (vezi toate)