O ştire video de pe site-ul jurnaltv.md a acumulat 3,2 milioane de vizualizări!

PERFORMANŢĂ // Emisiunea „Preamoi razgovor” de la Jurnal TV, cu participarea teologului Andrei Kuraev, a stabilit un record absolut pentru new media din R. Moldova

Emisiunea „Preamoi razgovor” moderată de jurnalista Iulia Fiodorova, din 11 octombrie curent, care l-a avut ca invitat pe protodiaconul, teologul şi misionarul rus Andrei Kuraev, a acumulat un număr record de vizualizări. Timp de două săptămâni, emisiunea a înregistrat un număr de peste 3,2 milioane de vizualizări.

Numărul de vizualizări a crescut considerabil după ce linkul emisiunii a fost plasat şi pe site-ul teologului rus. „E important de menţionat că această cifră indică numărul de vizualizări al ştirii video şi nu numărul de vizite pe pagina care conţine ştirea”, a comunicat pentru JURNAL de Chişinău directorul departamentului web al JURNAL TRUST MEDIA, Ion Calmâş.
Potrivit lui Ion Calmâş, emisiunea „Preamoi razgovor” este cea mai vizualizată ştire video de pe jurnaltv.md şi de pe alte site-uri new media din Moldova. Acesta a menţionat că, potrivit graficului creşterii numărului de vizualizari, dinamica creşterii a început să se mărească intens după ce Andrei Kuraev a plasat ştirea pe blogul său. Deşi cifra este imensă pentru R. Moldova, de fapt, numărul mare de vizualizări vine din Rusia, iar pentru ruşi 2 milioane de vizualizări nu e o cifră atât de mare.

Religia, actuală şi importantă

Moderatoarea emisiunii „Preamoi razgovor”, Iulia Fiodorova, consideră că această performanţă se datorează subiectelor discutate cu misionarul rus. „Andrei Kuraev este un om interesant şi o personalitate neordinară. Prin această emisiune, telespectatorii au aflat opinia sa despre diferite aspecte ale creştinismului”, a conchis moderatoarea.

Potrivit acesteia, în cadrul emisiunii, protodiaconul Andrei Kuraev a vorbit despre experienţa rusă în predarea Bazelor culturii ortodoxe şi a evaluat posibilităţile şi oportunităţile de predare a religiei sau Bazelor Ortodoxiei în Republica Moldova. Au mai fost puse în discuţie mai multe teme printre care: ce înseamnă pentru creştinii ortodocşi creştinismul; biserica şi puterea în stat; tarifele la serviciile bisericeşti. „Odată ce emisiunea a acumulat acest număr impresionant de vizualizări, subiectele respective sunt actuale şi asupra lor merită să reflectăm”, a spus Fiodorova.

Profesor de teologie

Andrei Kuraev, cel mai important reprezentant al apologeticii ortodoxe ruse moderne, este profesor al Institutului Teologic Ortodox „Sfântul Tihon”, şef al Catedrei Teologie Fundamentală şi Apologetică, colaborator ştiinţific principal al Facultăţii de Filozofie a Universităţii de Stat din Moscova.
A studiat la Facultatea de Filozofie a Universităţii de Stat din Moscova, secţia istoria şi teoria ateismului ştiinţific; la Institutul Teologic din Bucureşti. După întoarcerea din România, a lucrat între anii 1990 şi 1993 ca referent al patriarhului Aleksie al II-lea al Moscovei şi al Întregii Rusii.

În 1996, patriarhul Aleksie al II-lea i-a conferit în mod oficial titlul de profesor de teologie. Părintele Andrei Kuraev este de asemenea membru al Consiliului de experţi-consultanţi pe probleme de libertatea conştiinţei din cadrul Comitetului Dumei de Stat a Federaţiei Ruse pentru problemele organizaţiilor obşteşti şi grupărilor religioase.

Victoria POPA

The following two tabs change content below.