O serie de cutremure de pământ loveşte din nou centrul Italiei

cutremur

La Ussita, în apropiere de epicentrul seismului, locuitorii au avut sentimentul că trăiesc un coşmar fără sfârşit. Foto: lefigaro.fr

Trei cutremure cu magnitudinea 6,1; 5,5 şi 4,9, resimţite până la Napoli au lovit regiunea Marches, fără a face victime. Cu toate acestea, au fost înregistrate numeroase pierderi materiale. Aceste trei cutremure au îngrijorat o populaţie speriată după seismul de acum două luni, care a provocat moartea a 300 de oameni în regiune, scrie lefigaro.fr.

De această dată, seria de cutremure de pământ care au lovit centrul Italiei miercuri seară nu a făcut victime. „Informaţiile nu sunt atât de catastrofice pe măsura temerilor noastre”, a declarat Fabrizio Curcio, şeful Protecţiei civile. Zeci de persoane au fost uşor rănite, a precizat el la cinci ore după cataclism. Un bărbat de aproximativ 70 de ani a decedat totuşi în localitatea Tolentino din cauza unei crize cardiace.

Cutremurele au avut loc la aproximativ un interval de două ore începând de la ora 19:00. Primul a avut o magnitudine de 5,4, al doilea de 6,1 şi al treilea de o magnitudine de 4,9, după Institutul american de geofizică USGS. Epicentrul primelor două seisme a fost aproape de oraşul Castelsantangelo sul Nera în regiunea Marches, la câteva zeci de km spre nord de regiunea Amatrice. Cutremurele au fost suficient de puternice pentru a fi simţite la 250 de km în sud, până în apropiere de Napoli. Seismul de miercuri seară ar fi putut fi legat de cel din 24 august, care a fost urmat de mii de replici, câteodată puternice.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)