O scrisoare misterioasă de la Valeriu Lazăr

Ministrul Economiei, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, se interesa la începutul acestui an de conturile bancare ale instituţiilor de stat.

Potrivit unei scrisori, semnată de oficial la 25 ianuarie, curent, şi publicată pe blogul luchianiuc.com, Lazăr a cerut întreprinderilor de stat să prezinte detalii privind conturile bancare şi companiile de asigurări ai căror clienţi sunt.

Demnitarul îşi argumenta solicitarea prin necesitatea efectuării unei analize detaliate privind asigurarea, de către întreprinderile de stat şi societăţile pe acţiuni cu cotă a statului, a transparenţei în procesul efectuării achiziţiilor de bunuri şi servicii.

Odată cu prezentarea detaliilor despre conturile bancare, ministrul a cerut să fie specificată banca comercială şi rulajele anuale, contractele încheiate cu companiile de asigurări, companiile de audit, companiile de evaluare, companiile de prestare a serviciilor juridice, de pază şi consulting.

Informaţia urma a fi prezentată până la 28 ianuarie.

Întâmplător sau nu, dar în acest an mai multe întreprinderi de stat şi-au transferat conturile bancare de la Banca de Economii la Victoriabank, condusă până nu demult de colegul de partid al lui Lazăr, Vlad Plahotniuc.
De asemenea, în acest an câteva companii de stat au devenit clienţi ai companiei de asigurări „Victoria asigurări”.

Lazăr nu a fost de găsit pentru a explica de ce a fost nevoie de această solicitare.

Jurnal.md

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)