O sărbătoare incendiară alături de ORANGE

ANIVERSARE // Circa 100 de mii de spectatori au venit la concertul formaţiilor „Zdob şi Zdub”, „Morandi” şi „Mahala Rai Banda” organizat de ORANGE cu ocazia aniversării a 575-a a Chişinăului 

Circa 100 de mii de spectatori s-au adunat în centrul Chişinăului în seara de 14 octombrie pentru a sărbători Hramul capitalei şi cea de-a 575-a aniversare a localităţii. Cei 100 de mii de chişinăueni şi oaspeţi ai capitalei au dansat în ritmuri româneşti şi balcanice, ritmuri care au încins atmosfera din Piaţa Marii Adunări Naţionale creând o adevărată petrecere moldovenească ce a durat până aproape de miezul nopţii.

Vadim BĂLAN

Acesta a fost unul dintre evenimentele de anvergură ale anului, organizat de Orange Moldova, Primăria Municipiului Chişinău în parteneriat cu VictoriaBank cu prilejul Hramului oraşului Chişinău şi al celor 575 de ani de la înfiinţarea localităţii. Şi pentru că Moldova pitorească este, prin definiţie, una tradiţională, nici de această dată nu a lipsit muzica, ce ne-a oferit într-un mod extrem de ingenios un show pe cinste cu sonorităţi încântătoare la pachet.

„Mahala Rai Banda” – o fanfară cu tradiţii

Fanfara de la Bucureşti „Mahala Rai Banda” a avut o prestaţie în cele mai bune tradiţii ale genului, demonstrând publicului moldovean că poate fi plasată pe acelaşi piedestal alături de Goran Bregovic sau „Fanfara Ciocârlia”. Ritmurile balcanice ale hiturilor „Balkan Raggae” sau „Kibori” au pus spectatorii pe jar, aceştia avântându-se într-o horă ca la moldoveni. „Fiind pentru prima dată la Chişinău, am fost onoraţi de această invitaţie, care a parvenit din partea companiei Orange şi a prietenilor noştri de la „Zdob şi Zdub”. Împreună am realizat un show pe cinste care sperăm că a adus multe emoţii pozitive. Este un proiect care a reuşit nu doar graţie artistismului şi abordării creative, dar şi  echipamentului tehnic de calitate. Dar, desigur, cel mai mult ne-a bucurat publicul, care este unul extraordinar aici la Chişinău”, au menţionat artiştii din „Mahala Rai Banda”.

Nuntă de aur cu „Zdob şi Zdub”

Nici prestaţia formaţiei „Zdob şi Zdub” nu i-a lăsat reci pe spectatori. De data aceasta, alături de zdubi, a reintrat în scenă şi faimoasa bunică, îmbrăcată în straie naţionale şi bătând şăgalnic în tobă alături de Roman Iagupov. De altfel, refrenul hitului „Boonika bate toba”, a fost cântat de toţi spectatorii la unison. Este de remarcat faptul că chiar de ziua hramului Chişinăului, bunica şi bunelul, Lidia şi Dorel Bejenaru, au marcat nunta de aur, 50 de ani de căsnicie.

„A fost un spectacol extraordinar. Mulţumim companiei Orange care a fost receptivă şi a acceptat ideea noastră de a ne încinge într-o nuntă moldovenească. Am aşteptat acest concert şi suntem mulţumiţi de realizarea acestuia. Sperăm că împreună cu prietenii noştri de la „Mahala Rai Banda” am încălzit sufletele chişinăuenilor printr-o muzică seducătoare şi fascinantă”, a declarat după prestaţie liderul zdubilor, Roman Iagupov.

Morandi cu o moldoveancă 

Concertul din PMAN a culminat cu un recital de excepţie al formaţiei româneşti „Morandi”. De data aceasta, alături de cei doi membri ai trupei – Marius Moga şi Andrei Ropcea, care au interpretat live hiturile ce le-au dus faima în toată lumea precum „Save me”, „Colors” sau „Angel/Love is the answer” – a evoluat şi tânăra interpretă moldoveancă, Mihaela Ojog aka Mishelle. Tânăra interpretă  a cântat alături de cei de la „Morandi” piesa „Only you”, dar şi alte melodii incendiare.

„Spre deosebire de colegii mei, nu sunt pentru prima oară la Chşinău. Dar de câte ori revin aici mă simt foarte bine. Sunt fericit de fiecare dată să descopăr că nivelul organizării unor asemenea concerte este tot mai înalt şi de data aceasta chiar am rămas impresionat. Îmi place foarte mult Moldova, locuitorii oraşului Chişinău, iar drept dovadă este şi duetul meu cu Mishelle, care vine din Soroca. Admir tinerii din Chişinău pentru energia enormă a cărora am fost însoţit astăzi pe toată durata recitalului”, a declarat Marius Moga aka „Morandi”.

Orange: „Păstrăm tradiţiile şi ne asigurăm viitorul!”

Şi în acest an sărbătoarea Hramul Chişinăului a fost organizată cu suportul direct al companiei Orange. Prezentă la eveniment, Directorul General Orange Moldova, Liudmila Climoc, a menţionat că este un concert foarte important pentru chişinăueni, iar compania Orange este mândră că a putut să aducă asemenea artişti de talie internaţională.

„Suntem mândri de faptul că al patrulea an consecutiv sărbătorim împreună cu toţi chişinăuenii Hramul oraşului. Este cel mai important eveniment al capitalei şi suntem fericiţi că aducem tuturor multă dispoziţie bună. Anul acesta am prezentat publicului mai mult decât un concert, un spectacol inedit cu conotaţie naţională, care să fie pe placul tuturor. Prin asemenea evenimente păstram tradiţiile şi ne asigurăm viitorul”, a subliniat Liudmila Climoc.

Dorin Chirtoacă: 4 ani împreună cu Orange  

Primarul general al Municipiului Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a apreciat faptul că Orange Moldova deja al patrulea an consecutiv organizează de hramul capitalei concerte şi spectacole inedite. „Am avut parte de o sărbătoare pe cinste. Muzică bună, dispoziţie pe potrivă şi o atmosferă incendiară. Chiar dacă Chişinăul este la o vârstă care depăşeşte jumătate de mileniu, acesta este un oraş tânăr, modern, puternic şi în plină dezvoltare, împreună cu toate localităţile din componenţa sa. Şi acest lucru l-am sesizat cu toţii în seara sărbătorii. În calitate de primar general, vreau să asigur de tot respectul meu companiile Orange Moldova şi VictoriaBank, care sunt parteneri pe măsura evenimentului, pentru plusul de valoare şi calitate adus acestei sărbători dragi tuturor chişinăuenilor”, a menţionat Dorin Chirtoacă.

„VictoriaBank” şi „Orange” susţin Chişinăul

Trupa Morandi a fost adusă la Chişinău de „VictoriaBank”. Prezentă la eveniment, Ludmila Vangheli, vicepreşedinta „VictoriaBank”, a menţionat că banca pe care o reprezintă va realiza şi în viitor proiecte alături de Chişinău.   „Hramul capitalei este cea mai mare şi mai aşteptată sărbătoare a anului, care  a adunat în PMAN până la 100 de mii de oameni. Ne bucurăm că am organizat acest eveniment împreună cu Orange Moldova şi Primăria Chişinău, care este un partener de încredere al nostru şi în realizarea altor proiecte de anvergură. VictoriaBank l-a prezentat la Chişinău pe Morandi. Ne-am dorit să-l invităm anume pe el, deoarece este unul dintre cei mai solicitaţi artişti de talie internaţională, care se bucură de popularitate în rândul tinerilor. Noi suntem o bancă ce acordă o atenţie sporită acestui segment. Avem multe produse interesante şi avantajoase pentru ei, de data aceasta ne-am dorit să le oferim o seară de distracţie şi sper că am reuşit”, a punctat Ludmila Vangheli.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)