O regiune din Rusia interzice Sfântul Valentin

Guvernul regiunii Belgorod din vestul Rusiei a anunţat luni că se opune sărbătoririi Sfântului Valentin în spaţiul public deoarece aceasta este „o sărbătoare care contravine culturii ruse”.

Nikolai Bezlutski, reprezentant al administraţiei regiunii Belgorod, a declarat că e împotriva „implantării” sărbătorilor catolice în regiunea Belgorod unde 97% din populaţia locală este ortodoxă. Cu toate acestea, oficialul a susţinut că cei care vor dori să sărbătorească Sfântul Valentin în intimitate o vor putea face, notează Mediafax.

Printr-un document intitulat „Măsuri pentru asigurarea securităţii spirituale a regiunii Belgorod”, autorităţile din această unitate administrativă au decis „să nu autorizeze petrecerile de Sfântul Valentin şi Holloween în instituţiile culturale, educative şi alte administraţii orăşeneşti”.

Aceeaşi directivă prevede organizarea „unei campanii în mass-media din regiune pentru a prezenta particularităţile acestei sărbători care contravine culturii ruse”. Documentul a fost aprobat în martie 2010 de guvernul regional şi de arhiepiscopul Bisericii Ortodoxe Ruse din Belgorod.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)