O recunoaşteţi?

Femeia fără vârstă

Anastasia Lazariuc s-a născut în satul Băcioi, municipiul Chişinău. S-a lansat cu piesele lui Ion Aldea-Teodorovici „Până la lacrimi mi-e dragă viaţa”, „Seara albastră”, „Fuga, fuga”. A fost solista filarmonicii din Cernăuţi timp de doi ani. A lansat mai multe albume cu muzică românească la casa de discuri „Melodia” din Moscova. Laureată a multor concursuri şi festivaluri din fosta Uniune Sovietică, Anastasia a realizat numeroase turnee în ţară şi străinătate. În 1982, a primit titlul de Artistă Emerită a RSS Moldoveneşti.
A colaborat cu cei mai talentaţi compozitori şi poeţi ca Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Petre Teodorovici, Eugen Doga, Ion-Aldea Teodorovici, Iurie Sadovnic, Daria Radu, Anatol Dumitraş, Ian Raiburg ş.a.

În 1985, pentru prima oară a efectuat un turneu de mare succes în România împreună cu formaţia sa „Amor”. Publicul din România a cunoscut-o cu adevărat în 1990, la festivalul de la Mamaia, unde a fost invitată să susţină un recital. Actualmente, este solistă liber-profesionistă, o romantică incurabilă, cântă muzică de suflet, muzică sentimentală, de asemenea şi muzică de petrecere. Colaborează cu organizatori de spectacole, evenimente şi petreceri.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)