O recunoaşteţi?

Femeia fără vârstă

Anastasia Lazariuc s-a născut în satul Băcioi, municipiul Chişinău. S-a lansat cu piesele lui Ion Aldea-Teodorovici „Până la lacrimi mi-e dragă viaţa”, „Seara albastră”, „Fuga, fuga”. A fost solista filarmonicii din Cernăuţi timp de doi ani. A lansat mai multe albume cu muzică românească la casa de discuri „Melodia” din Moscova. Laureată a multor concursuri şi festivaluri din fosta Uniune Sovietică, Anastasia a realizat numeroase turnee în ţară şi străinătate. În 1982, a primit titlul de Artistă Emerită a RSS Moldoveneşti.
A colaborat cu cei mai talentaţi compozitori şi poeţi ca Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Petre Teodorovici, Eugen Doga, Ion-Aldea Teodorovici, Iurie Sadovnic, Daria Radu, Anatol Dumitraş, Ian Raiburg ş.a.

În 1985, pentru prima oară a efectuat un turneu de mare succes în România împreună cu formaţia sa „Amor”. Publicul din România a cunoscut-o cu adevărat în 1990, la festivalul de la Mamaia, unde a fost invitată să susţină un recital. Actualmente, este solistă liber-profesionistă, o romantică incurabilă, cântă muzică de suflet, muzică sentimentală, de asemenea şi muzică de petrecere. Colaborează cu organizatori de spectacole, evenimente şi petreceri.