O recunoaşteţi?

Stela Popescu s-a născut pe 21 decembrie 1935 la Orhei. Este actriță de teatru și film. A realizat cupluri celebre alături de Ștefan Bănică și Alexandru Arșinel. Stela Popescu, doamna Teatrului de Revistă, a reușit să se mențină în topul celor mai iubiți actori ai scenei românești mai bine de jumătate de veac. S-a născut într-o familie de învățători, iar prima amintire pe care o are bine întipărită în memorie este invadarea Basarabiei de către armata rusă.

Atunci, în 1940, tatăl ei, intelectual, deci dușman de clasă, este deportat în Siberia, iar mama se refugiază, împreună cu fiica în România, la Brașov. În 1953, susține examenul de admitere la facultate, este repartizată la Facultatea de Limba Rusă „Maksim Gorki”, la care renunță după un an și jumătate, când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne.

În 1956, este admisă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, în paralel, continuă să susțină spectacole de teatru. La sfârșitul studiilor, este repartizată la Teatrul din Brașov, unde ajunge să susțină 400 de spectacole pe an. În anii 1971–1979, face un cuplu memorabil, pe scenă și la televiziune, cu Ștefan Bănică.

Cât despre longevivul cuplu umoristic Stela – Alexandru Arșinel, care a început în 1979, a fost garanția umorului de calitate. În 1958, debutează în cinematografie în pelicula „Alo? Ați greșit numărul”. A jucat în peste 25 de filme. Stela Popescu a făcut o carieră memorabilă și în televiziune.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)