O recunoaşteţi?

Corina Ţepeş, interpretă

S-a născut şi a copilărit la Hânceşti, într-o familie de muzicieni. Aici a făcut primele lecţii de pian. La 10 ani, împreună cu familia, s-a stabilit la Bardar, Ialoveni. A devenit vedeta şcolii, luând parte la orice manifestare artistică. A crescut ascultând muzică frumoasă şi de valoare, avea acasă o impunătoare colecţie de plăci de vinil şi casete.

În casa lor, pentru că tatăl Corinei a colaborat cu mulţi artişti ai momentului, i-a cunoscut pe Ion Aldea-Teodorovici, Petre Teodorovici, Ricu Vodă, Gheorghe Ţopa, Gheorghe Urschi, Pavel Bechet, Ana Barbu etc. Astfel, şi-a cimentat şi mai mult dorinţa de a avea o carieră în domeniul muzicii. Părinţii însă n-au agreat alegerea fiicei. În 1997, la insistenţele tatălui, Corina a fost înregistrată la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău, iar în 2004 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Limbi Moderne.

Oricum, nu a renunţat nici pentru o clipă la visul din copilărie – muzica. Primii bani i-a câştigat, cântând la nunți alături de distinși lăutari, ceea ce a însemnat și o bună școală pentru ea. Timp de doi ani, a făcut ore de canto, tot atunci și primele înregistrări. Au urmat evoluări pe scena profesionistă, graţie mai multor concursuri și festivaluri. În 2003, într-o sală de repetiţii, a întâlnit un tânăr muzician care avea să contribuie și mai mult la cariera Corinei… și nu doar. Acel tânăr se numeşte Costi Burlacu.