O recunoaşteţi?

Corina Ţepeş, interpretă

S-a născut şi a copilărit la Hânceşti, într-o familie de muzicieni. Aici a făcut primele lecţii de pian. La 10 ani, împreună cu familia, s-a stabilit la Bardar, Ialoveni. A devenit vedeta şcolii, luând parte la orice manifestare artistică. A crescut ascultând muzică frumoasă şi de valoare, avea acasă o impunătoare colecţie de plăci de vinil şi casete.

În casa lor, pentru că tatăl Corinei a colaborat cu mulţi artişti ai momentului, i-a cunoscut pe Ion Aldea-Teodorovici, Petre Teodorovici, Ricu Vodă, Gheorghe Ţopa, Gheorghe Urschi, Pavel Bechet, Ana Barbu etc. Astfel, şi-a cimentat şi mai mult dorinţa de a avea o carieră în domeniul muzicii. Părinţii însă n-au agreat alegerea fiicei. În 1997, la insistenţele tatălui, Corina a fost înregistrată la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Chișinău, iar în 2004 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Limbi Moderne.

Oricum, nu a renunţat nici pentru o clipă la visul din copilărie – muzica. Primii bani i-a câştigat, cântând la nunți alături de distinși lăutari, ceea ce a însemnat și o bună școală pentru ea. Timp de doi ani, a făcut ore de canto, tot atunci și primele înregistrări. Au urmat evoluări pe scena profesionistă, graţie mai multor concursuri și festivaluri. În 2003, într-o sală de repetiţii, a întâlnit un tânăr muzician care avea să contribuie și mai mult la cariera Corinei… și nu doar. Acel tânăr se numeşte Costi Burlacu.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)