O recunoaşteţi?

Nadejda Cepraga s-a născut la 1 septembrie 1956 la Răspopeni, Şoldăneşti, fostul judeţ Soroca, într-o familie de muzicieni. A debutat în clasa a IX-a cu cântecul „Nunta veselă”, pe versuri proprii, muzică de Eugen Doga. În 1973, şi-a început cariera profesională cu un turneu în Franţa în cadrul festivalului cântecului popular.

În 1974–1984, solistă a Orchestrei Simfonice de Estradă a Teleradiodifuziunii din Moldova. Din 1984 evoluează solo, acompaniată de o trupă. În 1977, a absolvit Şcoala de muzică „Ştefan Neaga” (vocal şi dirijare), în 1982, Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu”, Facultatea vocal şi dirijare corală.

A participat la multe concursuri, festivaluri – laureată a Festivalului „Turnurile Vilniusului – 1974” (Lituania), laureată a Festivalului „Steaua Bulgariei” (Bulgaria), Premiul Mare la Festivalul „Intertalent” (1977, Cehoslovacia), laureată a Festivalului Tineretului şi Studenţilor de la Berlin (1973).

Cepraga s-a filmat în şapte filme ale Televiziunii Centrale a URSS şi în unsprezece filme ale studioului „Teleradio-Moldova”. A susţinut turnee în diferite ţări ale lumii: Statele Unite ale Americii, Danemarca, Franţa, Grecia, Coreea, Polonia, CSI, Bulgaria, Polonia, Germania, Cehoslovacia, Ungaria, Rusia, Franţa, Cuba, Israel etc. A lansat 15 albume, CD-uri în diverse ţări, inclusiv în Rusia, Israel, Bulgaria, Statele Unite ale Americii.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)