O recunoaşteţi?

Nadejda Cepraga s-a născut la 1 septembrie 1956 la Răspopeni, Şoldăneşti, fostul judeţ Soroca, într-o familie de muzicieni. A debutat în clasa a IX-a cu cântecul „Nunta veselă”, pe versuri proprii, muzică de Eugen Doga. În 1973, şi-a început cariera profesională cu un turneu în Franţa în cadrul festivalului cântecului popular.

În 1974–1984, solistă a Orchestrei Simfonice de Estradă a Teleradiodifuziunii din Moldova. Din 1984 evoluează solo, acompaniată de o trupă. În 1977, a absolvit Şcoala de muzică „Ştefan Neaga” (vocal şi dirijare), în 1982, Institutul de Arte „Gavriil Muzicescu”, Facultatea vocal şi dirijare corală.

A participat la multe concursuri, festivaluri – laureată a Festivalului „Turnurile Vilniusului – 1974” (Lituania), laureată a Festivalului „Steaua Bulgariei” (Bulgaria), Premiul Mare la Festivalul „Intertalent” (1977, Cehoslovacia), laureată a Festivalului Tineretului şi Studenţilor de la Berlin (1973).

Cepraga s-a filmat în şapte filme ale Televiziunii Centrale a URSS şi în unsprezece filme ale studioului „Teleradio-Moldova”. A susţinut turnee în diferite ţări ale lumii: Statele Unite ale Americii, Danemarca, Franţa, Grecia, Coreea, Polonia, CSI, Bulgaria, Polonia, Germania, Cehoslovacia, Ungaria, Rusia, Franţa, Cuba, Israel etc. A lansat 15 albume, CD-uri în diverse ţări, inclusiv în Rusia, Israel, Bulgaria, Statele Unite ale Americii.