O prietenă de-a lui TIMOFTI a fost REŢINUTĂ

antifa

Unul dintre activiştii mișcării „Antifa” ar avea legătură cu jaful de la „Metrou” din 30 mai curent. Concubina unuia dintre acuzaţi a fost reţinută miercuri în cadrul descinderilor poliţiştilor de la „Fulger”, fiind bănuită că ar fi intermediat achiziționarea unui lot impunător de armament. Declaraţiile au fost făcute de către șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, colonelul Gheorghe Cavcaliuc. Potrivit acestuia, femeia este prietena lui Oleg Timofti, aflat acum în detenţie, fiind bănuit că ar fi implicat în atacul asupra încasatorilor, scrie radiochisinau.md.

În cadrul percheziţiilor în apartamentul acesteia a fost găsit un arsenal impunător de armament. De asemenea, poliţia a interceptat mai multe convorbiri telefonice între membrul „Antifa” Mihail Amerberg şi această femeie.

Amintim că, la sfârşitul lunii mai curent, o echipa de încasatori a Centrului comercial „Metro” din sectorul Râșcani al Capitalei a fost atacată şi deposedată de banii care îi avea asupra sa, unul din ei fiind împuşcat mortal de atacatori.