O pacientă ar fi fost bătută cu cruzime de angajatele Spitalului de Psihiatrie

FOTO: deschide.md

Mama unei paciente de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru, mun. Chişinău, a publicat recent pe Facebook imagini în care apare fiica sa cu vânătăi pe tot corpul. „S-a dovedit că sunt de vină infirmierele. Eu mi-am internat fiica pentru tratament şi îngrijire, şi nu ca să fie desfigurată”, scrie mama victimei pe Facebook. Avocatul Poporului a sesizat Procuratura Generală pentru a investiga acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Avocatul Poporului, avocaţii acestui birou s-au autosesizat în urma unei aceleiaşi postări pe reţelele de socializare în care femeia povesteşte că fiica ei a fost bătută de angajatele spitalului. Fetei nu i s-ar fi permis să fie vizitată timp de două săptămâni, iar sâmbătă seară a fost adusă cu vânătăi pe corp. „S-a dovedit că sunt de vină infirmierele. Eu mi-am internat fiica să fie tratată şi îngrijită, şi nu să fie desfigurată”, menţionează mama victimei.

Ca rezultat, angajaţii Oficiului Avocatului Poporului, Ada Şimon şi Alexandru Zubco, au efectuat o vizită de verificare primară a acestui caz. Aceştia au constat existenţa unor echimoze şi leziuni de diferite dimensiuni, cu o localizare proaspătă pe corpul pacientei. În temeiul celor atestate, Avocatul Poporului a sesizat Procuratura Generală în vederea iniţierii unei investigaţii efective privind plângerile de rele tratamente faţă de această pacientă.