O pacientă ar fi fost bătută cu cruzime de angajatele Spitalului de Psihiatrie

FOTO: deschide.md

Mama unei paciente de la Spitalul Clinic de Psihiatrie din oraşul Codru, mun. Chişinău, a publicat recent pe Facebook imagini în care apare fiica sa cu vânătăi pe tot corpul. „S-a dovedit că sunt de vină infirmierele. Eu mi-am internat fiica pentru tratament şi îngrijire, şi nu ca să fie desfigurată”, scrie mama victimei pe Facebook. Avocatul Poporului a sesizat Procuratura Generală pentru a investiga acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Avocatul Poporului, avocaţii acestui birou s-au autosesizat în urma unei aceleiaşi postări pe reţelele de socializare în care femeia povesteşte că fiica ei a fost bătută de angajatele spitalului. Fetei nu i s-ar fi permis să fie vizitată timp de două săptămâni, iar sâmbătă seară a fost adusă cu vânătăi pe corp. „S-a dovedit că sunt de vină infirmierele. Eu mi-am internat fiica să fie tratată şi îngrijită, şi nu să fie desfigurată”, menţionează mama victimei.

Ca rezultat, angajaţii Oficiului Avocatului Poporului, Ada Şimon şi Alexandru Zubco, au efectuat o vizită de verificare primară a acestui caz. Aceştia au constat existenţa unor echimoze şi leziuni de diferite dimensiuni, cu o localizare proaspătă pe corpul pacientei. În temeiul celor atestate, Avocatul Poporului a sesizat Procuratura Generală în vederea iniţierii unei investigaţii efective privind plângerile de rele tratamente faţă de această pacientă.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)