O oră de mişcare pe zi ajută la menţinerea siluetei

Femeile de vârstă mijlocie cu o stare a sănătăţii bună şi o greutate corporală în limite normale trebuie să practice exerciţii fizice de intensitate medie cel puţin o oră pe zi pentru a-şi păstra silueta. Aceasta este concluzia unui studiu al oamenilor de ştiinţă de la Universitatea Harvard din SUA.

Cercetarea a fost realizată pe un eşantion de 34.079 de femei americane cu o vârstă medie de 54 de ani, cu un regim alimentar normal, care au fost monitorizate pe o perioadă de 15 ani.

În acest timp, voluntarele au comunicat cercetătorilor date despre regimul activităţilor fizice şi greutatea lor corporală. Autorii studiului au analizat, în medie, la fiecare trei ani, activitatea fizică şi modificările de greutate ale participantelor. Pentru cele care au urmat un regim alimentar normal, activitatea fizică a fost asociată cu o mai mică creştere în greutate pe parcursul celor 13 ani de monitorizare, mai ales pentru femeile care, la începutul studiului, aveau o circumferinţă a taliei care se încadra în limitele medii. Durata activităţilor fizice de intensitate medie, efectuate în această perioadă, a fost de aproximativ 60 de minute pe zi. Numărul de cazuri de exces ponderal şi obezitate a crescut extrem de mult în Statele Unite ale Americii în ultimele două decenii, obezitatea afectând în prezent o treime din populaţia adultă a acestei ţări.

The following two tabs change content below.
Avatar

Jurnal de Chișinău

Avatar

Ultimele articole de Jurnal de Chișinău (vezi toate)